ovarian drling

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ovarian drling
    סבטה
    01/10/2011

שלום,

אני קיבלתי כבר 2 טיפולים באקוקלומין,ובינתיים ללא תוצאות. כעת הרופא שלי מעוניין שאני יעשה בדיקה של OVARIAN DRILIIING (לא עשיתי צילום רחם), לפני שאני מתחילה טיפול שלישי באקוקלומין. (קצת פרטים נוספים: בביקת הזרע הכל תקין ואצלי שחלות פוליציסטיות). מה עליי לעשות? לגשת לבדיקה או לחכות לצילום רחם האם ovarian dirilg יעזור ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ovarian drling

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תענו לי בבקשה

סבטה
    01/10/2011

תענו לי בבקשה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תענו לי בבקשה - תגובה

ד''ר צפנת וינר מגנזי
    02/10/2011

שלום סבטה,
    התמונה כמו בהרבה מקרים הינה מורכבת ולא חד משמעית. אחד הטיפולים המוצעים להשראת ביוץ בתסמונת השחלות הפוליציסטיות לאחר כשלון בטיפול עם איקקלומין הינו ovarian drilling הוצאת חלק מרקמת השחלות על ידי חירור השחלות בלפרוסקופיה. טיפול זה היה מקובל פעם כניתוח עם פתיחת בטן. היום הניתוח מבוצע באמצעות לפרוסקופיה כלומר פחות פולשני מאשר פתיחת בטן. בספרות מתוארת הצלחה של כ-60-70% של חזרה ספונטנית של ווסת סדיר, ושיעור דומה של הריונות. צריך לזכור כי במידה ואת עם שחלוה פוליציסטית וכמו כן עם עודף משקל, ירידה של 5% במשקל עשויה להביא לתוצאות דומות ללא צורך בטיפול ניתוחי. כמו כן חלק ממומחי הפוריות אינה תומכת באופציה ניתוחית ומעדיפה טיפול עם גונדוטרופינים- הורמונים האמורים לגרום להבשלה של יותר מזקיק אחד.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לד"ר צפנת

סבטה
    03/10/2011

האמת, שאני לא סובלת מעודף משקל ואני בת 25 (לא ציינתי קודם). הבעיה שאין לי מחזור סדיר ולכן גם הביוץ לא סדיר. כעת אני לוקחת אקוקלומין כן יש לי ביוץ אבל עדיין אין הריון. בינתיים עברתי 2 טיפולים של אקוקלומין בכדורים. מה היית ממליצה לעשות? להמשיך באקוקלומין' לפנות ל Ovarian drilling או טיפול אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה לד"ר צפנת - תגובה

ד''ר צפנת וינר מגנזי
    04/10/2011

שלום סבטה,
    אני אישית מעדיפה את הגישה התרופתית כלומר, במידה ו3- מחזורי טיפול עם איקקלומין מניבים ביוץ אך לא הריון, להמשיך לטיפול עם גונדוטרופינים כלומר טיפול בזריקות הורמונליות לאחר ביצוע צילום רחם על מנת לודא שאין חסימה חצוצרתית כסיבה לאי הפוריות ( למרות שווסת לא סדיר מהווה כמובן כשלעצמו סיבה לאי פוריות ).
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו