צילום רחם כמכשול.

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• צילום רחם כמכשול.
    אסתי
    22/01/2008

שלום רב!

המקרה:
    הנני בת 43.5 . לפני יותר מ-3 שנים נכנסתי במפתיע להריון, אך העובר מת בשבוע ה-10. מאז, ניסיתי להרות באופן טבעי ללא הצלחה. היתה לי, ויש לי נכונות לשקול הפריה-חוץ-גופית, או טיפולי פוריות, אך המכשול הגדול ביותר בו נתקלתי הינו הדרישה לביצוע בדיקת צילום-רחם. המכשול הוא עד כדי כך גדול שלמרות רצוני בילד משלי, הנני נמנעת מכל התקדמות בנושא מזה שנתיים וחצי. שם נעצר התהליך (שהחל בבדיקות דם ואולטראסאונד). הלוואי שהייתי יכולה להביא את עצמי לביצוע בדיקה כזו, אך זה ממש לא קורה ואני חוששת שלא יקרה, מה עוד שאני סובלת מ- White Coat Sindrom. יש כאבים מסוג שאין לי נכונות להתמודד עימם, ( והעובדה שהם נמשכים 2-3 דקות אינה מסייעת כהוא זה ). ואילו, ישנם כאבים שאני מוכנה לשקול. וכך, מזה תקופה משמעותית אני נקרעת בין הרצון להורות, לבין מכשול הכאב.

לכן, שאלתי מתייחסת לסוג הכאב שחווים בצילום רחם.
    קראתי את ההסבר על הבדיקה. האם הצינורית המוחדרת, גורמת לכאב של דקירה, כאין זריקה? האם זה חלק מהכאב? או האם הכאב הוא בעל אופי אחר, באמת של התכווצויות רחם, בדומה למחזור. כי יש לי הרבה יותר נכונות להתמודד עם כאב מסוג של כאבי מחזור, כאלה חויתי בחיי ללא שום בעיה בכלל !

אודה לכם על תשובה.

אודה למענה על השאלה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום רחם כמכשול.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאסתי -בעניין צילום רחם

פוריה
    22/01/2008

היי אסתי, אני מאוד מבינה את החששות שלך. אינני רופאה אלא רק אשה כמוך שעברה את הצילום ונשארה בחיים. תשמעי אסתי...אני פחדתי מהבדיקה הזו מאוד! באתי לא רגועה, מתוחה, דפיקות לב,
    לא ישנתי לילות לפני הבדיקה.אני פחדנית גדולה ויש לי סף כאב נמוך.גם אני מנסה להרות ורוצה מאוד ילד.אבל למען המטרה החשובה הזו החלטתי שאלך לצילום רחם ויהי מה. לפני הבדיקה אמרתי לעצמי שמקסימום אצרח, אבכה, אבל 10 דקות ואני בחוץ.אבל.....זה לא היה כ"כ נורא.
    ממש כאבי מחזור, עד שמרגישים כאב, הרופא מסיים. הייתה גם רופאה לידי וביקשתי לאחוז בידה בזמן שכאב, היא הייתה כ"כ נחמדה שממש תמכה ואמרה שזה בסדר.אסתי..כאבי מחזור...כמה דקות ואת אחרי זה. את רוצה ילד נכון, האמיני לי זה שווה את זה.שוב, יש לי סף כאב מאוד נמוך ואני הכי פחדנית שיש אבל מניסיון - זה משהו שאפשר לעמוד בו!!! בהצלחה.
    ואני מאחלת לי ולך להחזיק בעוד 9 חודשים ילד בידים.
    אמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין צילום רחם

גל
    22/01/2008

גם אני לקראת צילום רחם. מאוד חוששת. רציתי לשאול אתכם נשים יקרות, אצל מי מומלץ לעבור את הצילום הזה. תודה על התשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאסתי

לימונית.
    23/01/2008

היי אסתי,

כמי שסובלת כמוך מסף כאב נמוך וכנראה שגם מוסטיבוליטיס, פחדתי פחד מוות לפני הצילום. ובכלא זאת - המטרה מקדשת את כל האמצעים. לא אוכל לספר לך שהיה לי קל (ממש ממש לא), אבל בכל זאת, עברתי את זה ונשארתי בחיים, למרות שבאמת היה לי מאוד מאוד קשה. לשאלתך - הכאב העיקרי הוא גם בהכנסת הספקולום (המכשיר המפסק את צוואר הרחם, וגם בלחץ של החומר המוזרק, מה שחלק מהבנות מכנות ככאבי מחזור). אני לא זוכרת דקירה בעת הצילום.
    לדעתי - אם אני הצלחתי לעבור את זה (ובקושי אני מצליחה לעמוד בפני אולטרסאונד) - גם את תצליחי. אם זה מנחם אותך - זה באמת עניין של כמה דקות ולאחר מכן - הכל נגמר.
    לדעתי - שווה לך לעשות את זה אם את רוצה להרות, אחרת, ייתכן שתמצאי רופא שיסכים לטפל בך גם בלי זה, אבל תוציאי המון כסף על טיפולים מסוג שאולי אין לך סיכוי בהם.
    לדוגמה, אם יתגלה חלילה שיש לך סתימה בחצוצרות - אז אין טעם לעשות עוד טיפולי הזרעה, וכנ"ל לגבי ממצאים אחרים שיכולים לראות שם, כמו הידבקויות או כל מיני צורות של רחם. הצילום אינו נותן תמונה מלאה על היכולת להורות, אבל יכול להצביע על מספר מדדים מכניים להצלחה של טיפול כזה או אחר, ולהנחות את הרופאים כיצד לטפל בך.
    אז... תכיני את עצמך מראש שייתכן שלא יהיה לך קל, אבל זה רק לכמה דקות.
    מאחלת לך בהצלחה בצילום ובעיקר לאחריו - שהתרי במהרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צילום רחם כמכשול

פרופ' שחר קול
    23/01/2008

לרוב הכאב קל ונסבל.
    הכאב מתואר ע"י המטפלות כדומה לכאבי מחזור.
    במקרים קיצוניים ניתן לבצע בבי"ח בהרדמה כללית.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מה לפחד...

לימורי
    24/01/2008

גם אני הייתי בפחד וחשש לפני הבדיקה אבל אין סיבה להיסטריה!!!
    לאחר שעברתי את הבדיקה הזו אני רוצה לומר לך שאני לא הרגשתי כלום, ממש כלום!!!
    ממש כמו בדיקה וגינלית.
    אני זוכרת שאני הייתי ראשונה מבין 10 נשים וכולן היו בשיקשוקים וכשיצאתי פשוט חייכתי אליהן והרגעתי אותן שזה ממש כלום והן יכולות להכנס רגועות.
    אני הייתי הראשונה ולא היתה מישהי שתרגיע אותי...
    בקיצור אין לך מה לדאוג, באחריות!
    זה שווה את זה חמודה, מאז יש לי ילד בן שנה וחמישה חודשים והשני בדרך בע"ה...
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לכן/ם מקרב לב.

אסתי
    25/01/2008

לשרה, לימונית, ד"ר קול, ולימורי:

כרגע נכנסתי לפורום וקראתי בעיון את תשובותיכם. אני מודה לכם מקרב לב, הן על התשובה הרפואית, והן על כך שאתן, הנשים, חלקתן איתי באופן לא רק מפורט, אלא אף תומך ומעודד, את חוויותיכן מבדיקה זו. כל מה שכתבתן היה מעניין מאד.
    לזכותכן יאמר שעקב דבריכן, אני מתחילה לשקול ברצינות להתחיל בתהליך. אמנם, לא אחבוק תינוק תוך 9 חודשים מעכשיו, היות ומחמת סף הסיבולת הנמוך שלי לדקירות והחרדה מפרוצדורות רפואיות יהיה עלי לבצע הכנה נפשית במשך זמן מה, וכנראה שגם במהלך שלבי התהליך, אך בכ"ז, כרגע יש לי בסיס ריאלי לאופטימיות.

שוב, תודה מקרב לב, שיהיה לכן המשך יום נפלא, ולהשתמע. אסתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו