מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום לאחר החזרת מוקפאיםזוהר23/01/2008
שלום רב,
בתאריך 17.12.2007 תחילת מחזור אחרון.
ביום 6.1.08 החזרת שני עוברים מוקפאים (שאיבה ב-20.12.2006).
ב-20.1.2008 (יום א' ) בטא - 82. בערב התחיל דימום חלש, שהולך ומתעצם.
ביום ג' - 22.1.2008 בטא - 178.
עד יום ג' 22.1.2008 מטופלת באסטרופם ובאוטרוגסטאן 200 מ"ג - 3 פעמים ביום.
לאחר ביצוע בדיקת הדם ביום ג' (22.01.2008) - הוחלט להפסיק את הטיפול באוטרוגסטאן ולחלופין מתן זריקת גסטון 50 מ"ג - פעם ביום, למשך יומיים (יום ג' 22.01.2008 ויום ד' 23.01.2008). ביום ה' (מחר) צפויה לעשות שוב בדיקת בטא. הדימום כעת חזק מאוד; הפרשה צמיגית בצבע אדום עז. התכווצויות וכאבי בטן דמויי כאבי מחזור - חזקים במיוחד.
מודאגת מאוד....
מצד אחד - הבטא עלה
מצד שני - הדימום לא נחלש, אלא - להיפך.
מה קורה לי בגוף?
*האם הדבר מעיד על הפלה טבעית של עובר אחד? ושהעובר הנותר משתרש ברחם?
אם כן - האם הדימום לא פוגע בעובר הקיים?
*האם מדובר בהפלה של שני העוברים?
*האם יש סיכוי להריון להיקלט, או - שמא מדובר בהריון שנועד לכישלון מלכתחילה?
*האם הדימום יכול לגרום לזיהום ברחם?
*אם חס וחלילה ההריון נכשל - האם עליי לעבור גרידא? או - שהגוף מתנקה באופן טבעי?
* מה התרומה של זריקת הגסטון?
* מה מומלץ לי לעשות בינתיים - עד ביצוע בדיקות הדם מחר?
אנא, ענו לי בהקדם האפשרי....
אני מבולבלת מאוד, נוכח הסממנים הנוגדים....
תודה ענקית מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר החזרת מוקפאים
פרופ' שחר קול23/01/2008בשלב זה אין הרבה מה לעשות פרט להמשיך ולקבל הטיפול התרופתי לפי ההוראות שקיבלת.
אם הבטא ימשיך לעלות באופן תקין - יש סיכוי סביר להריון תקין.
אם הבטא יירד - כנראה מדובר בהריון "כימי", יהיה צורך בהמשך מעקב, אך קרוב לוודאי ללא צורך בגרידה.
אין סיכון לזיהום.
גסטון מכיל פרוגסטרון החיוני לקיום רירית הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול - תודה רבה !!!!
זוהר23/01/2008תודה, תודה ושוב תודה !!!!
אתפלל לבשורות טובות מחר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול הנכבד
זוהר24/01/2008עשיתי היום בדיקות דם ואולטרסאונד; לשמחתי - הבטא יצאה 343.
עם זאת, באולטרסאונד מדדו את עובי הרירית שהינה כיום 7 מ"מ. אציין, כי ביום ההחזרה (06.01.2008) עובי הרירית היה 12.5 מ"מ.
האם העובדה שעובי הרירית ירד בכחצי מעידה על אובדן טבעי של הההריון?
האם יתכן הריון מחוץ לרחם, שבשלו אני עדיין מדממת?
מה אתה ממליץ לי לעשות כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ' שחר קול25/01/2008בשלב זה מציע להמשיך בטיפול התרופתי, לעקוב אחר הבטא, ולתעד הריון תוך רחמי ע"י אולטרסאונד כאשר הבטא יגיע לסביב 1500 - 1000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)