תאומים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תאומים
    לילךךךךך
    21/10/2011

רציתי לדעת : האם להריון של תאומים יש סיכוי יותר גבוה לקבל ממוקפאים או מהפרייה חדשה ?

אני בת 38 ויש לי 6 מוקפאים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאומים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ללילךךך

שיר
    21/10/2011

באופן כללי, יהסיכויים להיריון גדולים יותר מעוברים טרייים מאשר מעוברים מוקפאים.
    כלומר, אחוז הקליטה/השרשה של עוברים טריים גבוה יותר, ולכן כך בהתאמה,יש גם סיכוי ליותר עוברים להיקלט. יחד עם זאת, זה עדיין לא שולל אפשרות של קליטה של שני עוברים (או יותר) גם ממוקפאים, אך בהתאמה, הסיכוי פחות מאשר של עוברים טריים.

נראה לי שהסיבה היא שעוברים מוקפאים עוברים יותר טראומות, קודם כל ההקפאה, אחר כך ההפשרה, ובהרבה מקרים אפילו עוברים שהוגדרו באיכות טובה בזמן ההפשרה, לא שורדים אותה.
    אבל עוברים ששורדים את ההפשרה ומראים תאים חיים במעבדה, והם באיכות טובה, מן הסתם הם בעלי פוטנציאל מסוים ליצור היריון, אחרת לא היו עושים בכלל את כל התהליך הזהף ויש לא מעט ילדים שנוצרו מעוברים מוקפאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים - תגובה

ד''ר דוד ישי
    21/10/2011

שלום
    השבתי לך כבר על השאלה. רציתי רק להעיר לך שאין צורך לחזור עליה שוב ושוב, כי אם אף אחד מאתנו לא פנוי להשיב, לא תקבלי מענה גם אם תרשמי אותה 20 פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו