משקל יתר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• משקל יתר
    אילה
    23/10/2011

שלום לכולם!
    אני בת 27 נשואה 3 שנים עברתי 2 הזרעות עם גונל F .
    נשלחתי לIVF באסף הרופא כי גם רציתי וגם הרופא הסכים איתי כי למרות המינונים הגבוהים שקיבלתי התוצאות לא היו מלהיבות...
    אני סובלת מעודף משקל הBMI שלי הוא די גבוה משקל 103 וגובה 1.64 אני יודעת שזה המון המון!!!!
    אז נאמר לי שלא אוכל לקבל שום טיפול אלא אם כן ארד לפחות 10 קילו ממשקלי כי שאגיע לBMI 35 לפחות כי זה החוק!!!
    מאוד קשה לי לרדת במשקל אני כבר אחרי שהורדתי 8 קילו וזה לקח לי חצי שנה אז אני צריכה לרדת עוד 10 קילו!!!
    מה אם אני שמנה אז העונש שלי זה שאפילו לא יטפלו בי???
    אני יודעת שזה הכי נכון ובריא לי לרזות אבל זה לוקח לי המון זמן...והרבה תיסכולים ואני עושה המון כדי לרדת ... האם יש לי פיתרון אחר? שלפחות אני אנסה במקביל לניסיונות שלי לרדת במשקל גם לנסות להיכנס להריון כי ממלא עד שזה מצליח לוקח זמן...
    בבקשה אני די מיואשת עזרו לי ... בבקשה אל תגידו תרדי במשקל שזה מובן מאליו אלא פיתרון נוסף אמיתי!!!! אין לי אפילו את הפריוולגיה להיות בטיפולי פוריות...
    ואולי פרט לא פחות חשוב שהזרע של בעלי הוא לא ממש תקין לכן עשינו הזרעות!
    מחכה לתשובות תודה!!!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משקל יתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה שטויות !!!

דנה
    23/10/2011

יש לי BMI 40 , אני לאחר 2 טיפולי IVF ,
    מי אמר שזה החוק??
    אני במכבי מטופלת באסותא , ומעולם לא אמרו לי כלום על זה !
    נכון שזה חשוב לחתור למשקל תקין כי אז יהיה יותר קל בהמשך אבל מפה להגיע לזה שאי אפשר לטפל ... מוגזם!!!
    תחליפי רופא!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת - אסביר לך מה ההבדל

שיר
    23/10/2011

אפרת שימי לב, לפי מה שכתבת, את מטופלת באסותא,כלומר מטופלת בבית חולים פרטי, וכנראה באופן פרטי.
    בטיפולים פרטיים, כשהכסף על חשבון המטופל, לא כפופים להנחיות קופות החולים ולכן יכולים לעשות לך את הטיפול, גם אם לדעת רוב הרופאים הוא לא יעיל, כשאולי בכל זאת תצליחי להיקלט.

מצד שני, לפי ההנחיות של הזכאות לטיפולי IVF, ויש כאלה באתר משרד הבריאות, לא זכור לי שכתוב שם קריטריון של BMI, אלא שזו כנראה איזשהי מחשבה או מסקנה של הרופאים שלא קיימת בינתיים בתקנות, ולכן, לדעתי ולהבנתי יכולים להבליג עליה, לפחות מהבחינה הזאת.
    אני מכירה נשים שמנות מאוד ובוודאות הן במשקל יתר של מעל 30 BMI, והן הרו מספר פעמים וילדו מספר ילדים. כך שזה כנראה מקטין את הסיכוי להיריון תקין.

נראה לי שאולי הסיבה האמיתית היא הפחד מהיריון בסיכון, שהוא מסכן גם את האישה וגם את העובר, ובגלל שמדובר בהליך רפואי, הרופאים מנסים להימנע מליצור מצבים מסכני חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לליאת

אפרת
    23/10/2011

ראשית - אני ממש לא משלמת מכספי שלי , הכל על חשבון קופת החולים למעט השתתפות עצמית של כ 250 ש' בכל טיפול .
    שנית - אין שום עניין בעודף משקל וסיכויי הצלחה בהליך IVF , אין קשר . העניין הוא בהמשך הריון עם חשש ליותר סיכונים.
    אין שום חוק לא פרטי ולא ציבורי שמקשר בין השניים ,
    ובהמשך למה שכתבת על כך שרוב הרופאים לא מוצאים את ההליך מוצלח בנשים עם עודף משקל - אני רק אסתפק ואומר -
    חבל לכתוב סתם דברים שאת לא מבינה בהם..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאפרת

שיר
    23/10/2011

לא ברור לי על מה התרעמת עליי. כתבת בדיוק את מה שאני כתבתי.

לגבי הסיכונים, זה בדיוק מה שכתבתי, אבל לפי הבנתי מהרופאים, וגם אני בעלת משקל יתר, הם חושבים שזה קשור גם לקליטה של ההיריון, כלומר, כנראה גם להשרשה, כך לפחות עד כמה שהבנתי, וזאת בנוסף לסיכונים.

חבל להתרעם כשאנחנו בעצם אומרות אותו הדבר.

מעבר לזה, כתבתי שאני מכירה נשים עם עודף משקל גדול מאוד לעומתי שהרו, חלקן מטיפולים וחלקן בהיריונות ספונטאניים, ויש להם בבית ילדים בריאים. כך שגם אם לחלקן היה היריון בסיכון, היום, עם מעקב צמוד וידיעה כיצד לטפל באישה בהיריון בסיכון, על סמך המצב הרפואי שלה, הרופאים יכולים סה"כ להביא למצב של לידה של ילד בריא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל יתר - תגובה

ד''ר דוד ישי
    25/10/2011

שלום
    עודף משקל ניכר מוריד את פוריות האישה ומקשה על כניסה להריון. הוא מגביר את הסיכון למומים בעובר ומגבירה את סיבוכים של ההריון. ולכן אנחנו מאוד מעדיפים לא לעשות טיפולים במצב הזה. לצערי אין פתרון אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו