מנסה להבין...

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום
 
  • מנסה להבין...
    שלומית
    26/01/2008

    שלום רב,
    אנחנו משתייכים לקבוצת הלא מוסברים. ביוני עברתי שאיבה (פרוטוקול קצר, גונל במינון 150 למשך כ- 7 ימים, אוביטרל). נשאבו 18 ביציות. היו 13 הפריות (7 באיקסי - עשו אוטומטית ו- 8 טבע) הוחזרו 2 עוברים. יתר 11 העוברים הצליחו לגדול לבלסטו' והוקפאו.

    לפני חודשיים - שאיבה נוספת פרוטוקול ארוך (דקא 3.75, גונל במינון 187.5 למשך 8 ימים, לובריס 75 למשך יומיים). נשאבו 23 ביציות. 4 תרמתי. מתוך ה- 18 הנותרות הופרו 13 (8 באיקסי, 7 ב- IVF). הוחזרו 2 עוברים ביום 3 ובלסטוציסט ביום 5. לא הוקפאו עוברים. טענת המעבדה - הם לא התפתחו לבלסטו'. במחזור הזה נקלטתי להריון כימי.

    השאלה שלי - איך ניתן להסביר את השוני בין שתי השאיבות - ממצב של 100% מוקפאים בלסטו' למצב שאף עובר לא גדל לבלסטו'? האם ניתן ללמוד שפרוטוקול ארוך פחות מתאים לי (למרות שהושג הריון?).

    תודה רבה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנסה להבין...

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • להבין

    פרופ' שחר קול
    27/01/2008

    הייתי נזהר מאוד לייחס את ההבדל בין 2 הניסיונות לפרוטוקול.
    יכולים להיות גורמים רבים נוספים.
    יש לזכור כי מתן פרוטוקול זהה לחלוטין לאותה מטופלת בהפרש זמנים קצר יכול להניב תוצאות שונות לחלוטין.
    מתוך התאור ניתן להסיק כי סיכויי ההריון בהמשך הם טובים מאוד, ולא כל כך משנה איזה פרוטוקול יינתן לך.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו