תרומת ביצית וצטרוטייד

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תרומת ביצית וצטרוטייד
    הללויה
    07/11/2011

שלום לכם רופאים,
    אני לקראת תרומת ביצית. הטיסה להחזרת העוברים בחו"ל היא בע"ה בעוד כשבועיים.

התחלתי לקחת פרוגינובה ביום השלישי של המחזור בערב פעם אחת (היה כדאי להתחיל ביום השני כפי שהבנתי, אבל פיספסתי יום לצערי) ומאותו יום אני לוקחת 3 פרוגינובה כל יום. אתמול היה היום ה-10 של המחזור. עשיתי בדיקות דם וזקיקים שהראו :
    E2 1542 , פרוגסטרון 1.5 וזקיק מוביל בגודל של 16.5. אני יודעת שהבדיקות מעידות על כך שהביוץ ממש בדרך, ודבר זה אינו טוב כי צריך לתזמן את הכל לעוד כשבועיים.

הרופא הורה לי לקחת מאתמול צטרוטייד 0.25, אמפולה בכל יום עד ליום חמישי הקרוב ואז לעשות שוב בדיקות דם וזקיקים.
    חשוב לציין כי המחזור שלי אינו סדיר - פעם מגיע אחרי 31 יום, כמו החודש, ובחודש שעבר הגיע אחרי 22 יום, למשל.
    מאחר והתחלתי את הפרוגינובה קצת באיחור, אני חוששת שאולי פיספסתי את השהיית הביוץ.
    שאלתי- האם הצטרוטייד אכן יגרום להשהיית הביוץ או שיש סיכוי שאחמיץ את המחזור הזה?
    תודה רבה.
    תקוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרומת ביצית וצטרוטייד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרומת ביצית וצטרוטייד - תגובה

פרופ` דוד בידר
    08/11/2011

הבדיקות לא בהכרח מעידות שיש תהליכי ביוץ.
    כאשר נוטלים פרוגינובה אזי התוצאות שלך בסדר אך זה לא אומר שהזקיק שנצפה הוא באמת זקיק לפני ביוץ ולא סתם ממצא לכן יש ללכת לפי בדיקות דם ומראה רירית הרחם.
    אם הבדיקות לפני מתן הפרוגסטרון תקינות אז זה בסדר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה לשאלה

הללויה
    08/11/2011

כפי שכתבתי בהודעתי - האם הצטרוטייד, לפי התוצאות שכתבתי, אכן יכול להשהות את הביוץ, או שיש סיכוי שאחמיץ את המחזור הזה?

תודה שוב
    תקוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובה לשאלה - תגובה

פרופ` דוד בידר
    08/11/2011

כפי שהסברתי לא בטוח שזה זקיק וקיבלת ליתר בטחון זריקה שמונעת ביוץ ומה שחשוב שהרירית לפני קבלת הפרוגסטרון תהיה מעל 7 מ״מ ורמת פרוגסטרון בדם תהיה נמוכה ואסטרוגן גבוהה, אז אפשר להתחיל פרוגסטרון ביום קבלת הביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו