מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיה לאתר את יום הביוץליזה09/11/2011
שלום רב.
אני בת 27 ואנחנו מנסים להיכנס להריון במשך כחצי שנה.
אשמח לקבל את תשובתכם ועצתכם בנושא הבא:
המחזור שלי אינו סדיר ולאחרונה הפך להיות ארוך במיוחד: שלושה מחזורים אחרונים היו 35,36 והאחרון 44 ימים! אף פעם לא הצלחתי לאתר את יום הביוץ עם בדיקת הביוץ הביתיות.
הוסת האחרונה שלי התחילה ב-14.10.עשיתי בדיקת מעקב זקיקים ב-25.10 והתוצאה: עובי רירית 6.2 וגודל זקיק כ-17 מ"מ,ללא נוזל דוגלס. על פניו, אם אני מבינה נכון, בתנאי שזקיק גדל כל יום ב-1-2 מ"מ יום הביוץ שלי היה קרוב. מצד שני, בתנאי שביוץ מתרחש 12-16 ימים לפני המחזור, אז זה ממש לא המצב. לצערי, לא הייתה לי אפשרות להמשיך במעקב זקיקים לאורך זמן.
מבחינת הפרשות (מראש מתנצלת על הפרוט המדויק), היו לי הפרשות צמיגיות ב-24.10 וב-28.10 ב-04-05.11 לי הפרשות צהובות לא צמיגיות סמיכות. ב-7.11 ועד היום יש לי רגישות בחזה (בגלל החיסון נגד אדמת אנו משתמשים באמצעי מניעה בחודש הזה).
חשוב לציין שבדיקות הורמונליות שלי (שהייו מלאות, להערכתי) תקינות. השחלות שלי מתפקשות בסדר, לפי המעקב אצל הרופא.
בנוסף, יש לי השערה שרק שחלה אחת (שמאלית) מבייצת. מאחר ויש לי רגישות רק בצד שמאל בכל מחזור (ולתעם גם בביוץ, לפי התחושה הסובייקטיבית שלי). גם במעקב זקיקים שציינתי התגלה זקיק גדול יחזית בשחלה השמאלית.
אנא עזרתכם, מה כל זה אומר מבחינת המחזור שלי והריון הרצוי. האם זה קשור לביוץ מאוחר?
ברשותכם, שאלה קצרה נוספת, בעלי עשה בדיקת ספירת זרע והיא תקינה פרט לדבר אחר: כמות הזרעונים ה"תקינים" היא מעט נמוכה מהנורמה (7). האם זה מהווה מחסום רציני לכניסה להריון והאם יש המלצות מיוחדות בנוגע לזה.
תודה מראש,
ליזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה לאתר את יום הביוץ - תגובה
ד''ר דוד ישי14/11/2011שלום
אני מבין את הבעיה שלך. לדעתי, אין מנוס אלא לעשות מעקב ביוץ שתחילתו כ 16-17 ימים לפני הוסת הצפוי. אפשר גם לשלול או לאשר שאת מביצת ע"י בדיקה של רמת הפרוגסטרון כשבוע לפני הוסת.
אם נפח הזרע גדול ואם הריכוז של הזרעונים גבוה, זה מחפה על האחוז הנמוך של תאי הזרע התקינים. הזרעה מגדילה את הסיכוי של זרע כזה להפרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)