האם כדאי לעשות היסטרוסקופיה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם כדאי לעשות היסטרוסקופיה
    שיר
    02/12/2011

שלום,

לאחר שנתבשרתי על סיום הטיפולים ועל הברירה היחידה שנשארה עבורי, תרומת ביצית, אני נמצאת כרגע במצב של "המתנה" וחשיבה מחודשת, אבל אני לא רוצה לבזבז זמן שאולי ניתן לעשות בו דברים חשובים. לאחר כ-5 הזרעות ו-11 שאיבות, בתוכן היו גם מספר הריונות שלא שרדו וגרידות בעקבותיהן, אני מעוניינת לדעת האם לא כדאי שאבצע בינתיים היסטרוסקופיה, רק בשביל לדעת שמכל הפעולות לא קיימת בעיה כלשהי של הידבקויות למשל, או חלילה איזהשהוא נזק שקרה בעקבות הפעולות שבוצעו.

בצילום הרחם שעשיתי בתחילת הטיפולים ניתן היה לראות רק באופן חלקי, כי היה חלק שלא ניתן היה לראות מה קורה בו (לא בטוחה שהבנתי, אבל אולי משהו שהיה מסובב, משהו כזה), וצילום הרחם נורא נורא נורא קשה עבורי.

אז השאלה היא - האם כדאי לבצע היסטרוסקופיה?

אם כן - איזה סוג?

מי מפנה לבדיקה כזאת? (רופא משפחה?/גניקולוג?)?

והאם כדאי למהר בעניין כי זה יכול לקחת הרבה זמן עד שיתבצע?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת לשאלה

שיר
    02/12/2011

שכחתי לציין שיש לי גם מיומה תוך דופנית. האם במידה ותבוצע היסטרוסקופיה ניתן יהיה להסיר אותה?

בתודה שוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת לשאלה - תגובה

פרופ' דב פלדברג
    03/12/2011

לשיר שלומות,

לצערי אם המיומה הינה תוך דופנית ולא תת רירית אין אפשרות להסירה ע"י היסטרוסקופיה ניתוחית.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם כדאי לעשות היסטרוסקופיה - תגובה

פרופ' דב פלדברג
    03/12/2011

לשיר שלומות,

ללא צל של ספק עלייך לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית (רצוי בהרדמה כללית מאחר וצילום הרחם קשה לך) כדי לדעת שהחלל הוא תקין לחלוטין ואין בו שום פגם שיכול לשבש את קליטת העוברים. רצוי להתחיל בהיסטרוסקופיה אבחנתית ובמידת הצורך באותו המעמד לעבור להיסטרוסקופיה ניתוחית. על הגניקולוג המטפל להפנותך לאיש או למרכז שמבצעים טיפולים אלו.

בהצלחה ובברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו