IVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• IVF
    בר
    04/12/2011

שלום אני אומנם חדשה כאן אבל אשמח לשמוע מה דעתכם אני בת 33 עם 2 בנים בני 12 ו 9 ששני ההריונות ספונטנים ומהירים בקליטה שלהם [ההריון האחרון הסתיים בקיסרי]מה שאלץ אותי לעבור צילום רחם שבוא גילו לאחר שנה שאני לא נקלטת להריון כי החצוצרות חסומות אצלי ועלי לעבור ל-IVF כדי להרות מה שהכניס בי פחד גדול מכל התהליך שאיני מכירה כלל שנינו מאוד רוצים ילד נוסף אך חוששים מאוד מאחר ויש לנו ילדים בבית האם התהליך אכן לא פשוט ובאמת עליי לוותר על הריון נוסף?איני פוחדת מההורמונים אך דואגת מהשאיבה. אשמח לתשובה ממך ד"ר דוד ישי ואשמח אם תגיד לי את דעתך ובנות אם מיהי במצבי שתפו אותי מניסונכן תודה רבההההה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    IVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• IVF - תגובה

ד''ר דוד ישי
    05/12/2011

שלום
    כמו לכל פעולה רפואית, גם ל IVF יש סיכונים וסיבוכים שלא זה המקום לפרטם. אבל, הסיבוכים הרציניים די נדירים. כמו בכל החלטה, חשוב לשים על כף המאזניים את השיקולים בעד ונגד הטיפול ואותו דבר לגבי המנעות מטיפול ולהחליט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבר

לירון
    06/12/2011

כמו שכתב לך ד"ר ישי, צריך לעשות בעד ונגד. אתם רוצים עוד ילד ולא מצליחים ולכן זקוקים לטיפולים, כך שזו כנראה תהיה הברירה שלכם לעוד ילד.
    את יכולה לקחת בחשבון שכל יום עוברות את זה אלפי נשים בעולם, ואפילו רק בישראל מדי יום ביומו עוברות מספר עשרות של בנות את השאיבה בכל בית חולים המבצע זאת. כמובן שבכל פעולה פולשנית יכולים להיות גם סיכונים, ויש גם סיכונים הנובעים בכלל מהתרופות, אבל, כאמור, אלפי נשים עוברות את זה כל יום בעולם ומביאות בעזרת תהליך זה ילדים, אז ניתן להבין שהתועלת עולה בד"כ על הסיכונים.

תהליך השאיבה הוא לא כל כך מפחיד, הוא נעשה בהרדמה כללית, שלחלק מהבנות זה ממש הצלה, כי זה חוסך גם כאבים איומים וגם את חוסר הנוחות לשכב בפוזה הזאת מול צוות שלם. אחרי השאיבה נשארים כשעתיים-שלוש בחדש התאוששות, בהשגחת אחות, כשהרופאים כל הזמן נכנסים ויוצאים מהחדר (בבי"ח ציבורי), תוך כדי חבישת מסיכת חמצן ואינפוזיה וניטור המדדים של הגוף - דופק, לחץ דם, ונשימה.
    כשהגוף מתחיל לחזור לעצמו , מתחילים לתת לאישה לשתות, לרדת לשירותים, ואם הכל בסדר - זה הזמן שהיא מתחילה להתלבש בדרכה הביתה.

לגבי החששות שלך, איך זה יסתדר עם הילדים - אז ראשית, הבעיה העיקרית היא במהלך הטיפול התרופתי (זריקות) שלפני השאיבה. הזריקות צריכות להיות מוזרקות בשעות קבועות מדיי יום, בד"כ בשעות אחה"צ, וזה יכול לשבש קצת את סדר היום, וכך גם בדיקות הדם והאולטרסאונד שנעשות בערך פעם ביומיים, בבקרים (בבתי החולים הציבוריים). בבתי החולים הפרטיים כל השעות משתנות בהתאם להסדר עם הרופא המטפל.

דווקא בעניין השאיבה - אין בעיה גדולה, כי בסך הכל מדובר באשפוז של מספר שעות מועט, ובצהריים כבר מגיעים הביתה.

החזרה - זו בכלל לא בעיה, כי זה לא נעשה בהרדמה. ממש טיפול קצר של מספר דקות מהרגע שנכנסת לחדר הטיפולים.

מאחלת לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו