טיפולי IVF ואנדומטריזיס

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• טיפולי IVF ואנדומטריזיס
    מתעניינת
    21/12/2011

שלום רב,
    בחודש 08/2011 עברתי לפרוסקופיה בעקבות ציסטה גדולה בשחלה במהלך הניתוח נראה היה כי מדובר בציסטה אנדומטריאלית וכי היא קיימת גם בצד השני. לאחר הניתוח הוסבר לי כי החצוצרות נפגעו כך שבחצוצרה שמאל אין מעבר ובימין יש מעבר איטי ומועט כך שאצטרך טיפולי IVF באמת כך היה וכיום אני בתחילתו של טיפול פרטי (שלב הדיכוי וצריכה להתחיל הגברה של הביוץ).
    שאלתי הראשונה והחשובה ביותר הינה מה הם סיכויי ההצלחה של טיפולי IVF כשיש אנדומטריטיס. (_אני מתארת לעצמי כי מי שמצאו אצלו ציסטות אנדומטריאליות סובל מאנדומטריטיס). האם הסיכויים טובים?

שאלתי השניה בUS שעברתי לאחר הניתוח ראו כאילו הציסטות חזרו, אך מUS ל-US נראה כאילו הן נעלמו - בימים אחדים ממש - האם יכול להיות שאלו לא היו ציסטות כלל אלא איזשהו הליך דלקתי שעבר בעקבות אנטיביוטיקה שלקחתי?

שאלה אחרונה האם התרופות לביוץ יכולות להגביא את האנומטריטיס? והאם יש שם של מומחה מומלץ בתחום IVF + אנדומטריטיס?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי IVF ואנדומטריזיס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי IVF ואנדומטריזיס - תגובה

ד''ר דוד ישי
    24/12/2011

שלום
    הסיכויים של IVF הם בד"כ הטובים ביותר מכל הטיפולים שלנו, אבל , הם תלויים בהמון גורמים. אחד מהם הוא אנדומטריוזיס שדווקא מפחית אותם מעט.
    לא ברור לי מה היו הממצאים הציסטיים שנעלמו. אבל העובדה שנעלמו ספונטאנית בזמן קצר הופכת אותם ללא חשובים.
    לצערי, הטיפול ההורמונלי מעודד את האנדומטריזיס.
    גם אם אין רופא שמתעסק גם עם פוריות וגם עם אנדומטריוזיס, רצוי להיות במעקב של כל אחד מהם ולדאוג שהם יטפלו בך בתיאום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו