מי שפיר אחרי איקסי-אשמח לחוות דעת!!

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מי שפיר אחרי איקסי-אשמח לחוות דעת!!
    טלי
    20/01/2012

מקווה שזה בסדר שאני שואלת בפורום הזה אבל נראה לי שהרופאים כאן מבינים הכי טוב באיקסי. אני בת 32 בהריון יקר אחרי איקסי בשל בעיית זרע. בנתיים כל הבדיקות תקינות ועדיין אני שומעת שחלק מהרופאים ממליצים באופן גורף לעשות בדיקת מי שפיר אחרי איקסי.
    מה אתם אומרים האם יש אכן צורך בבדיקה גם אם כל בדיקות המעקב תקינות? האם איקסי אכן מעלה את הסיכון לפגמים בעובר? ואם כן האם זה נכון שזה מעלה רק את הסיכוי לפגמים בכרומוזום 27 אצל עוברים זכרים שגורם לבעיות פוריות?
    תודה מראש על התשובות כי אני מאוד מתלבטת, ההריון הזה מאוד יקר לי ולכן אני מנסה ככל יכולתי להימנע מבדיקות פולשניות אפילו עם הסיכון הכי קטן כדי לא לאבד חס וחלילה את ההריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר אחרי איקסי-אשמח לחוות דעת!! - תגובה

פרופ` דוד בידר
    20/01/2012

זה לא המלצות משרד הבריאות לעשות באופן גורף מי שפיר.
    את הפגמים אפשר לראות באולטרה-סאונד.
    אם כל המעקב תקין אזי אין התויה למי שפיר.
    אפשרות נוספת היא להגיע לשבועות 30-32 ולעשות סקירה חוזרת שכוללת מוח העובר ,ואם תהיה בעיה אפשר לעשות מי שפיר ולקבל תשובה תוך יממה ,ואז אם תהיה בעיה בעקבות הדיקור אזי לידה בשבוע זה זה לא כל כך נורא ,ומצד שני אם משהוא לא בסדר עדיין אפשר להפסיק הריון.
    לא הייתי מחליט כעת על מי שפיר אם כל הבדיקות תקינות לפי מהלך ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו