שאלה לפרופ' בידר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' בידר
    יעל
    27/03/2012

פרופ' בידר שלום,
    עברתי מס' טיפולי IVF, שבמהלכם היה לי הריון אחד שראו בו שק הריון אך ללא דופק (אח"כ התברר שיש לי קרישיות יתר...). אני שוקלת תרומת ביצית ואמרו לי שכדאי לעשות צילום רחם. עד כה לא המליצו, בבדיקות האולטראסאונד הרבות לא נראה ממצא מחשיד. בנוסף- לפני שנתיים עשיתי ניתוח להסרת שרירנים בפתיחת בטן, והרופא (מנתח ידוע שם) כתב שהשחלות והחצוצרות נראות במצב תקין.
    האם לדעתך יש מקום לצילום רחם? (בגלל הקרינה ועוד, אינני מעוניינת אם אין צורך).
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' בידר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' בידר - תגובה

פרופ` דוד בידר
    28/03/2012

אם הרירית נראית טוב באולטרה-סאונד, לא צריך צילום רחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

יעל
    29/03/2012

שלום פרופ' בידר
    מה הנימוק לתשובתך?- האם רירית טובה מעידה שאין חסימות או שהרירית בלבד חשובה? (אומרים שחצוצרות סתומות יכולות להפריע גם ב-IVF).
    שוב תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    29/03/2012

אם לא עברת דלקות באגן, הפסקות הריון או גרידות אין סיבה שתהיה בעיה חצוצרתית ומה שמשנה לטיפול שלך זה רק הרחם עצמו.
    חצוצרות חסומות יכולות להפריע רק אם הן נפוחות מאוד ואת זה אפשר לראות גם באולטרה-סאונד.
    מה שהייתי עושה זה רק שם עוברים ברחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו