שחלות פוליציסטיות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות
    שלי
    10/04/2012

שלום רב,

שמי שלי ואני בת 26.5. בצעירותי הייתי במעקב אנדוקרינולוגי מספר שנים בשניידר בעקבות אמינוריאה משנית שהתרחשה כנראה בשל שחלות פוליציסטיות. העניין אז נפתר באמצעות טיפול בגלולות מליאן (נמשך מעל 10 שנים ברציפות). כיום אני מעוניינת להרות ולכן הפסקתי ב- 13.12 את נטילת הגלולות. לאחר ההפסקה הופיעה וסת אחת שלאחריה עברו 90 ימים ללא וסתות נוספות. בעקבות כך פניתי לרופא הנשים שלי שהמליץ על צריכה של חפיסת פרוגילוטון ואז ביצוע פרופיל הורמונלי בימים 3-5 לוסת, שבהתאם לתוצאותיו יותאם טיפול.

יש לציין שרופא הנשים שלי אינו מומחה לפריון.

שאלתי היא האם לאור "היסטוריה רפואית" ידועה של שחלות פוליציסטיות יש טעם להתחיל בטיפולי הפריון תחת מעקב של רופא הנשים, או שמומלץ להתחיל בירור ישירות אצל מומחה פריון?

בנוסף, הבנתי כי פרוטוקולי טיפול רבים כוללים מתן איקקלומין. מקריאה באינטרנט הבנתי כי שימוש ממושך בתרופה עשוי להעלות סיכוי לסרטן שד. האם אין בכך בעיה בנשים עם היסטוריה משפחתית של סרטן שד ( דודתי חלתה בסרטן שד וכן אמי לפני גיל ארבעים)?

סליחה על אורך השאלה ותודה מראש על ההתייחסות,

שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות - תגובה

פרופ' שחר קול
    10/04/2012

רופא נשים מטפל, שאינו מומחה לפריון, יכול בהחלט להעניק לך טיפול שיביא להריון.
    לאחר השלמת הברור, ובהנחה שלא יהיו "הפתעות", לרוב בוחרים באיקקלומין כתרופת הקו הראשון בטיפול, עם סיכוי מצויין להשגת הריון.
    אם עד 6 מחזורי טיפול עם איקקלומין לא יניבו הריון, יש לעבור לטיפול המבוסס על זריקות במרפאת פריון של הקופה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו