מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול IVF חוזר, FSHדניה24/05/2012
שלום רב,
אני בת 43 ואת בני הראשון והיחיד הבאתי לפני כ4 שנים בטיפול IVF . טיפולי הוהורמונים לא עזרו לי ולאחר 3 ניסיונות ביקשתי לנסות ללא טיפול הורמונולי אלא עם הביצית הטבעית שלי וכך נולד בני. כבר אז אמרו לי שהFSH שלי גבולי, סביב ה12. היום ה FSH שלי בבדיקות דם שעשיתי ביום השלישי למחזור עומד על 43.6, אני מניחה שזה אומר שהשחלות שלי אינן מתפקדות טוב אבל האם זה ימנע ממני לעשות טיפול IVF שוב כדי להביא עוד צאצא לעולם?
שאלה נוספת- בהנחה שהתשובה היא כן, האם יוכלו לבוא לקראתי להקפאת עובר/עוברים והכנסתם לרחם רק במועד מאוחר יותר (כשנה אחרי?).
אודה לתשובה...
תודה דניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול IVF חוזר, FSH - תגובה
פרופ' שחר קול24/05/2012לפי הנחיות הגוף המקצועי (האיגוד הישראלי לגינקולוגיה) , בערכי FSH כאלה אין מקום לטיפול ב - IVF, יש להמליץ על תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמך FSH
דניה27/05/2012תודה על תשובתך! מאיזה ערכי FSH מפסיקים לעשות טיפולי IVF?
האם ידוע לך על טיפולים קונבנציונאליים או של רפואה משלימה אשר יכולה לשפר את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הצלחתי להוריד רמות FSH בדיקור ס
ravit31/05/2012היה לי FSH די גבוה, 16 , התחלתי דיקור סיני וכעת עומד על 6.3 . ממליצה בחום למרות שהרופאים אמרו לי שאין דרך להוריד ערכים של הורמון זה. כנראה שמיליארד סינים לא טועים...בהצלחה בכל מקרה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומנם יכול להוריד את הערך
מודאגת31/05/2012אבל לצערי לפעמים זה קוסמטי בלבד
ממליצה לעשות בדיקת AMH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומנם יכול להוריד את הערך - תגובה
פרופ' שחר קול01/06/2012נכון.
אין טעם לרדוף אחר הרוח בניסיונות שווא להוריד FSH
FSH הוא השליח, הראי, לא הסיבה.
קל מאוד להוריד FSH, אין צורך בדיקור. מחכים שאסטרדיול יעלה קצת, והופ - FSH ירד....
לכן עדיף למדוד AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דיון FSH
דניה06/06/2012תודה על ההבהרה!
אם כך נשאלת השאלה מדוע בוחנים לטיפולי פריון את גובה ה FSH דווקא? מהתשובה הראשונה הבנתי שלא יטפלו בי בגלל גובה הFSH.
מה שמצאתי בבדיקות זה את 2 הנתונים הנוספים הבאים:
Estradiol (E2) 138
LH - Luteinizing Hormone -17.5
מה זה אומר? יכולה ללכת עם זה לטיפולי פריון שניים או לא?
האם זה אומר שאת המחזור אני עלולה ל"אבד" בעוד מספר שנים ספורות (בהנחה שמגמתיות הערכים בשנים האחרונות היא בעלייה).
אודה לתשובה!
דניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דיון FSH - תגובה
פרופ' שחר קול08/06/2012כיוון שבדיקת AMH עדיין לא בסל הבריאות. כמובן שעדיף לכלול אותה, אך זה לוקח הרבה זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)