רעלת הריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רעלת הריון
    ק
    21/02/2008

אחרי טיפולי IVF נכנסתי להריון. בשבוע 25 עברתי הפסקת הריון עקב אי ספיקת דם מספקת מהשילייה ועיקוב גדילה של העובר. היה לי לחץ דם גבוה, לא היה חלבון בשתן.
    1. האם זו רעלת הריון?
    2. שמעתי שיש בדיקה שנקראת PP13 לאיבחון רעלת הריון בשבועות הראשונים. האם ניתן לעשות אותה דרך הקופה, ואיך היא מאבחנת רעלת?
    3. במידה ומוצאים שיש רעלת הריונית בעקבות הבדיקה, האם יש טיפול, או שחייבים לעשות גרידה?
    4. האם קיים קשר בין הקושי להכנס להריון לבין הבעיה שהייתה לי?
    5. האם העובדה שנכנסתי להריון פעם אחת, אומרת שבפעם הבאה יהיה לי קל יותר להכנס להריון?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רעלת הריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ק

ד''ר דוד ישי
    21/02/2008

ללא חלבון, לא ניתן לכנות את התופעה שהייתה לך רעלת הריון אבל מה שהיה לך הוא מצב ששיך לאותה קבוצת מחלות שאליה שייכת גם הרעלת. אין לזה קשר עם הקושי להרות.
    למיטב ידיעתי הבדיקה שדברת עליה אינה מתבצעת באופן רוטיני בקופות אבל עדיף לברר את העניין בפורום של הריון בסיכון גבוה. גם אם מזהים חשד להתפתחות דומה בהריון הבא, לא ניתן למנוע אבל, נערכים יותר טוב כולל עם תרופות שאולי מקטינות את חומרת התופעה, ומקווים שהפעם זה יהיה קל יותר. בודאי שזו לא אנדיקציה להפלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה..

ק
    21/02/2008

תודה רבה על תשובתך.
    מה לגבי השאלה- האם העובדה שנכנסתי להריון מעלה את הסיכויים להכנס להריון בפעם הבאה באופן מהיר יותר? כלומר, האם אני יכולה להיות רגועה שאם נכנסתי להריון פעם אחת, אני בטוח אכנס גם בפעם השנייה והגוף שלי קולט יותר בקלות הריון?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ק

ד''ר דוד ישי
    22/02/2008

העובדה שהרית בקלות, מעידה כמובן על כך שאין לכם בעית פוריות ושקרוב ןודאי תהרי שוב ללא קושי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו