מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- DHEAענת16/08/2012
שלום, אני לאחר מחזור של 6 הזרעות עם גונל F 150 ללא הצלחה,לוקחת כבר שלושה שבועות DHEA לאחר שבבדיקה הורמונאלית התברר כי ה FSH 28.6 .הומלץ לי לקחת את התוסף ל-3 חודשים ולחזור על הבדיקה ההורמונאלית.החודש לא קיבלתי מחזור (איחור של שבוע וחצי-ז"א 35 יום ממחזור אחרון) עשיתי בדיקה ביתית לפני 3 ימים ויצאה שלילית אבל יש לי כאבים בבטן ובגב תחתון .אני עברתי לידה אחת לפני כשנתיים (הריון עם איקקלומין). האם ידוע לכם שיש תופעות של הפסקת מחזור ברגע שנוטלים DHEA?האם יש סיכון במידה ונכנסתי ספונטנית להריון ואני עדיין נוטלת את התוסף?האם יש טעם לבצע בדיקת דם להריון?אודה לכם על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
DHEA - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/08/2012שלום ענת
רמת ה-FSH שלך מאוד גבוה ומעידה על רזרבה שחלתית ירודה,לקיחת הDHEA אינה יכולה לשנות את המצב הבסיסי ,איחור במחזור לא צפוי כתוצאה מלקיחת תוסף מזון זה,ולא נשקפת סכנה לעובר אם תהרי תחת לקיחת ה-DHEA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהDHEA
ענת17/08/2012פרופ' אשכנזי תודה רבה על התגובה המהירה , אני מאוד מבולבלת כיוון ששכחתי לציין שנבדקתי אתמול באולטרסאונד ,ביומיים האחרונים יש לי כאבים בבטן תחתונה, והרירית דקה לא מצב של הריון או ביוץ ,שחלה אחת יש זקיקים קטנים ובשנייה יש אחד בגודל 20, זה יכול להיות ביוץ בלי מחזור? הרופאה אמרה שגם אם יש הריון היא לא יכולה לראות כי זה רק שבוע אחרי איחור מחזור. היא נתנה לי לעשות ב.דם בתא. האם בכלל הגיוני שעם FSH כזה אני יכולה להיכנס להריון? האם לאור תשובתך לגבי ה DHEA אני אמורה להבין שבעצם אין אופציה להורדת ה FSH עם התוסף הזה ? האם זה נכון שעם FSH כזה גבוה אין סיכוי או סיכוי קלוש להיכנס להריון ב IVF ? אני לא רוצה סתם לבלוע את התוסף הזה אם אין לו מטרה יש לנו הסטוריה של סרטן שד במשפחה ואני מנסה להימנע מהורמונים כמה שניתם וזה בכ"ז סוג של הורמון לפי מה שהבנתי , אשמח לתשובה כנה כי אני כבר מאוד מבולבלת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
DHEA - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2012שלום ענת
אכן הסיכוי להרות עם ערכי FSH כל כך גבוהים נמוך ,אולם היו דברים מעולם,בנתונים שאת מוסרת לנוכח הרירית הדקה וכל הרקע המקדים נראה לי שהסבירות שאת בהריון קטנה ביותר,בכל מקרה בצעי את בדיקת הביטה כדי להסיר כל ספק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH גבוה
ענת17/08/2012פרופ' אשכנזי קודם כל תודה על התשובות הכנות . אני שואלת אותך בתור מומחה שראה כבר הרבה טיפולים , האם כדאי להיכנס לטיפולי IVF עם FSH 28.6 או כמו שאמר לי הגניקולוג שלי - אין טעם כרגע כי כל עוד זה גבוה הטיפולים הם לחינם ורק תרומת ביצית באה בחשבון? האם אתה מבצע IVF עם תוצאה כזו ? (כשלקחתי גונל היו לי 3 זקיקים) שכחתי לציין שאני גם לא כ"כ צעירה (בת 36) .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
FSH גבוה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/08/2012שלום הייתי ממליץ לנסות טיפול IVF באחד הפרוטוקולים הרכים המבוסס על המחזור הטבעי,ולעיתים בתוספת הורמונלית קטנה ומבוקרת,בתנאים אלו ניתן להפיק לעיתים ביצית/ביציות ואפילו להשיג הריון
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)