מתלבטת..

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מתלבטת..
    בר-בר
    22/08/2012

שלום, אני בת כמעט 40 (עוד חודשיים) יש לי 2 ילדים (12,9) לפני כ 3-4 שנים עברתי ניתוח להסרת החצוצרה בעקבות הריון חוץ רחמי.
    בשנה וחצי האחרונות עברתי טיפולי פוריות שהחלו עם כדורים (איקקלומין) ולאחר מכן זריקות ולבסוף הגענו ל IVF .
    אחרי שאיבת הביציות הראשונה (נשאבו כ 9 ביציות)התברר שהביציות לא פוריות מפני שכנראה אחת התרופות/הורמונים שלקחתי (בשאיפה)לא השפיעה בגלל שלא שאפתי נכון :-(
    לאחר טיפול הורמונלי נוסף , (הפעם לקחתי את התרופה בהזרקה ולא בשאיפה), נשאבו כ15 ביציות ולאחר יומיים התברר כי רק 3 הופרו, למרות שהזרע נמצא תקין לחלוטין.
    עברתי החזרת 2 עוברים "טריים" שנכשל ולאחר מכן החזרת 1 עובר "קפוא" שגם נכשל.
    הטיפול כפי שאתם בטח יודעים לא פשוט לא פיזית וגם לא נפשית.
    יש לי מספר שאלות:
    1) האם כדאי להחליף רופא או לפחות לקבל Second opinion , האם יתכן שרופא שונה יתן לי דרך טיפול שונה ואולי הסיכוי יגדל?
    הרופא שלי למעשה כמעט ולא דיבר איתי על הסיכוי שהעוברים לא יקלטו, הוא היה כל כך אופטימי ואמר שאם אנחנו עוקפים את הבעיה של החצוצרה החסרה למעשה אין כל סיבה שאני לא אכנס להריון, כשלבסוף לא נקלטו העוברים אני פשוט הייתי בשוק.
    2) מה מספר הנסיונות הממוצע של IVF עד להצלחה? (אם יש בכלל נתון כזה)
    2) מה הסיכויים באופן כללי ע"פ הנסיון/סטטיסטיקה, אם מכניסים את ההסטוריה שלי וגילי למישוואה. אני שוקלת אם כל "הסבל" הוא לא לשוא..אני לא לחוצה מאוד לילד נוסף, חשבנו שיהיה נחמד שלושה ילדים אבל זה לא מה ש"יהרוס" לנו את החיים ולכן ההתלבטות.

תודה,
    בר-בר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתלבטת.. - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    22/08/2012

ץשלום ,שיעור הכניסה להריון למחזור טיפולי בגילך הינו כ-15%,ומכאן נובע ההבדל בין הצפיות שלך לבין התוצאה בפועל,למרות זאת לאור הרקע המצוין שלך למרות הגיל ניתן למקסם את הטיפול לכן אינני שולל קבלת חוות דעת נוספת,לעיתים דברים שרואים מפו לא רואים משם.
    לסיכום נראה לי שסיכוייך טובים ,ולעיתים נדרשים מספר טיפולים עד להצלחה-המשיכי לנסות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו