מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרהדנה28/08/2012
היום הוחזר לי בלסטוציסט 1 (היתה עוד מבחנה עם 2 בלסטוציסטים נוספים שלא הופשרו כדי לא "לבזבז אותם)מופשר,הבלוסטוציסט בדרגה טובה יחסית אם כי לא מושלמת ואף התחיל לבקוע.
לפני טיפול זה בוצע פיפל.
רירית תלת שכבתית בעובי 14-15 מ"מ.
מה הסיכוי לבלסטוציסט 1 להביא הריון?
האם לא היה עדיך להפשיר את כולם ולהחזיר את השניים הטובים?
מתי הוא אמור להשתרש במידה אם....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2012דנה שלום
העובדה שביצעת פיפל מרמזת שנכשלת במספר טיפולים,אם ההנחה נכונה יתכן והיה מקום לשקול החזרה של יותר מעובר אחד,הסיכוי של בלסטוציסט להשתרש(במחזור טריא 30%,במחזור קפואים-15%)זמן ההשתרשות תוך 24שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי
דנה28/08/2012אכן אני סובלת מכשלונות חוזרים+הפלות(אלו טיפולים לילד שני,הראשון מהפריה אחת בלבד)
לצערי למרות הפצרותי החוזרות ועברי הלא מזהיר בשנתיים וחצי האחרונות,יש התעקשות להחזיר לי עובר אחד לרוב, אלא אם כן אני מתעקשת מאוד,הפעם לא הצלחתי כי הופשר 1 לפני שהיתה לי אמירה בנושא.
יש לי נסיון טוב יחסית במוקפאים(לא בלסטוציסטים) כאשר 2 מהם הביאו הריון,אחד מהם כימי לפני חודשיים.
אני בת 34,
האם הפיפל לא מעלה מעט את אחוז ההריונות?
האם העובדה שמדובר בבלסטוציסט מעלה במעט את הסיכוי להריון?
חבל לי שעוד טיפול יסתיים בכשלון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/08/2012דנה,התובנות שלך נכונות ,ואכן גפ הפיפל וגם ההחזרה של בלסטוציסט משפרים את הפרוגנוזה,נצפה יחד איתך לתוצאה חיובית,ונשמח יחד איתך לשמוע שהצלחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
דנה29/08/2012על המילים הטובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי
דנה05/09/2012אכן התקבלה תשובת בטא חיובית(וכן ראיתי גם בערכה ביתית פס חלש)אך הבטא נמוכה מאוד מאוד(אני אפילו מתביישת לכתוב את המספר)נאמר לי להמשיך בתמיכה ולהגיע לבדיקה בעוד כשבוע,יש לציין שהיה לי כימי לפני חודשיים.
האם יש בכלל סיכוי לדבר כזה?
האם הריונות בבלסטוציסטים מופשרים יכולים להתחיל נמוך?
כל הבדיקת שלי תקינות(קרישות,בדיקות נוספות שהומלצו לי ע"י פרפו כרפ בתה"ש,הסטרוסקופיה)
בעברי לידת ילד חי ובריא+2 הפלות+2 כימי(כאשר אני סופרת את הנכחי.)
מה לעשות הלאה?
אני יודעת להכנס להריון מצויין אבל להגיע לשלב שהוא מעבר לדופק עוד לא הצלחתי כבר שנתיים וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2012בנסיבות האלו הייתי מגביר את התמיכה ההורמונלית(זריקות פרוגסטרון),חומצה פולית,וטיפול משלים לפי ההוראות של פרופ׳ קרפ,ולקוות לטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2012היה כדאי להפשיר את כולם.
הסיכויים בהחזרת בלסטוציסט נמוכים ובכלל בעתיד לא הייתי ממליץ על בלסטוציסטים קפואים.
עניין הפיפל הוא במחלוקת ואני אישית לא חושב שזה נותן משהוא להצלחה גדולה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר ופרופ' אשכזנזי
דנה05/09/2012פרופ' בידר-אני יודעת שלא כדאי להחזיר בלסטוציסטים יש לי נסיון רע איתם,אך גידולם והפשרתם היה בהחלטת מנהל היחידה,לצערי לא יכלתי לתת דעתי בנושא מכויין שביום שהתקשרתי להחזרה האמבריולוגית הודיעה לי שהופשר אחד בלבד.(יש לי עוד שניים במבחנה נוספת)
כמו כן עם הסטוריה כמו שלי איני מבינה את ההגיון בלהחזיר עובר אחד,היחידה שלי מאוד דוגלת בפיפל ולכן מצעים זאת לכל אחת שנכשלת מ"ס פעמים לצערי אני טובה מאוד להכנס להריון אך משהו משתבש בדרך עד כה כל הבדיקות העלו חרס.(כולל ביקור בתה"ש אצל פרופ' כרפ)
האם לדעתך עלי לעשות IVF טריים ולהחזיר מ,ס גדול של עוברים(בפרטי)?
פרופ' אשכנזי:אתה מתכוון לג'סטון,נאמר לי שהוא אזל בשוק,האם ניתן להשיג אותו?
כמו כן אני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג באופן קבוע,בגלל ממצא זעיר בבדיקות קרישה.
תודה לכם על ההתעניינות והסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר ופרופ' אשכזנזי - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2012אין פרטים לגבי כל ההיסטוריה הקמאית שלך כך שאין אפשרות לייעץ מה לעשות אך תמיד כדאי להחזיר טריים.
החזרת בלסטוציסט אחד כשיש עוד שניים הוא מיותר והיה צריך להפשיר הכל ולהחזיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר
דנה05/09/2012יש לך השערה מדוע החזרו לי עובר אחד?
אני יודעת שמפחדים ביחידה מהריונות תאומים,האם זוהי סיבה הגיונית להחזיר לי במצבי(כשלונות חוזרים והפלות חוזרות)בלסט' 1?
אני מרגישה שמבזבזים את זמני לריק,(ואני כבר לא כל כך צעירה אני בת 34 +ילד מהפריה ראשונה,)אני לא בת 22 עם הסטוריה נקיה שאפשר להחזיר לה עובר 1.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי
דנה05/09/2012אשמח אם תענה לי לגבי הג'סטון...(ע"ע שאלה למעלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2012כנראה הסיבה שלא מעונינים במרחבה עוברים אך לדעתי היה צריך להפשיר הכל ולהחזיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר
דנה06/09/2012היכן אתה עובד?
האם תוכל לעזור למקרה כמו שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2012בית חולים תל השומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ' בידר ופרופ' אשכזנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/09/2012שלום,תמיכה בזריקות פרוגסטרון- progesteron retard 250,500 mg ניתן למצוא אותן בקופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי.
דנה07/09/2012מאחר ואני סובלת מהפלות חוזרות ללא סיבה,היית ממליץ להחליף את התמיכה שאני מקבלת עכשיו(אוטרוגסטן/אנדומטרין)בזריקות פרוגסטרון בקביעות?
האם פרנדינזון בנוסף לתמיכה עוזר?
האם יש משהו נוסף שיכול לעזור?(מיקרופירין,קרטיה והנגזרות)?
אעשה הכל בלבד שהריון יחזיק.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופ' אשכנזי. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/09/2012שלום דנה
לעיתים טיפול אמפירי בהיעדר ביסוס מדעי(evidence base medicine ) במכלול התכשירים היעודיים לטיפול בגורמים הקשורים להפלה מניב תוצאות חיביות מבלי יכולת לבסס זאת על סמך עובדות מדעיות אחד לאחד ,בבחינת אם לא יעזור לא יזיק.
לדאבונינו באניגמה הזו ישנם עדיין עובדות בלתי ידועות למדע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופ' אשכנזי. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/09/2012שלום דנה
לעיתים טיפול אמפירי בהיעדר ביסוס מדעי(evidence base medicine ) במכלול התכשירים היעודיים לטיפול בגורמים הקשורים להפלה מניב תוצאות חיביות מבלי יכולת לבסס זאת על סמך עובדות מדעיות אחד לאחד ,בבחינת אם לא יעזור לא יזיק.
לדאבונינו באניגמה הזו ישנם עדיין עובדות בלתי ידועות למדע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)