מבקשת הבהרה לגבי מונחים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מבקשת הבהרה לגבי מונחים
    שלי
    01/09/2012

שק הריון,שק חלמון,קוטב עוברי. מה פרוש כל אחד מהם?

האם בהריון תקין כאשר רואים שק הריון,צריכים לראות בהכרח שק חלמון וקוטב עוברי?

אני יודעת שדופק נצפה אחרי כל הנ"ל. אבל אם תוכלו להסביר מה פשר שלושת המונחים הללו,הקשר ביניהם,סדר הופעתם וכד'..

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת הבהרה לגבי מונחים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת הבהרה לגבי מונחים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    02/09/2012

שלום,התפתחות התאים העובריים מביאה ליצירת טרופובלסט המתפתח לשליה,חלק אחר מתפתח לדיסק גרמינלי שממנו יווצר העובר,מבחינה סונוגרפית סדר התפתחות הוא ,בראשונה מופיע שק ההריון הניתן לזיהוי לקראת שבוע5 להריון,לאחר מכן ניתן לזהות את שק החלמון-בשבוע5+,ולאחר מכן מהתפתחות הדיסק הגרמינלי מתפתח העובר(המזוהה באולטראסאונד-קוטב עובר)ולקראת שבוע 6 ניתן לזהות בקוטב העוברי את הדופק העוברי.
    באשר לשק החלמון הוא שק קרומי המחובר לעובר בשלבים המוקדמים של ההריון. שק החלמון משמש מקור תזונה וכן מקום ייצור לכדוריות הדם האדומות לפני התפתחות מחזור הדם הפנימי של העובר. בהמשך ההריון שק החלמון הופך לצינור דק שעובר דרך הטבור. אצל בני אדם, שק החלמון הוא החלק הראשון של שק ההריון שניתן לזיהוי בבדיקת אולטרסאונד סביב חמישה שבועות להריון ונוכחתו מהווה אחד הסימנים להריון תקין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' אשכנזי-כבוד!!

שלי
    02/09/2012

אני רוצה להודות לך מכל הלב על תשובתך.
    תשובתך ארוכה,מפורטת,לא החסרת ממני פרטים גם אם מדובר במונחים רפואיים מקצועיים.
    אני חייבת לאמר שהשתאיתי מתגובתך כיוון שבד"כ כמטופלת אני חשה שלרופאים יש נטיה להתייחס למטופלים בסוג של התנשאות,במובן שהם מקצרים בתשובות מתוך הנחה של- מה כבר המטופלת תבין...
    בתשובתך יש משום כבוד למטופלת ואי זלזול באינטילגנציה שלה.
    אני כל כך מעריכה זאת.
    עושה רושם שמעבר להיותך רופא,לא שכחת גם להיות אדם. מענטש!
    תודה רבה,הרחבת את ליבי (ואת השכלתי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' אשכנזי-כבוד!! - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    02/09/2012

תודה רבה על המילים החמות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת למילותיה של אביבית

רוני
    04/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת למילותיה של אביבית - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    10/09/2012

שוב תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו