נטילת יתר של אנדומטרין

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• נטילת יתר של אנדומטרין
    מירי
    11/09/2012

שלום רב,
    אני אחרי לידה (אחרי 2 הריונות שכשלו). לפני ההריון, רופא הנשים שלי נתן לי זריקות חד פעמיות (שבשבילן לא עשיתי כל בדיקה לפני זה). לאחר הזריקות נכנסתי להריון. ומיד אח"כ המליץ הרופא על כדורי אנדומטרין בנטילה ואגינאלית - כתמיכה הורמונאלית להריון. נטלתי את הכדורים הללו למשך 4 וחצי (!!) חודשי הריון ראשונים, פעמיים ביום. רק בדיעבד (לאחר שקראתי באינטרנט) הבנתי שאסור ליטול את ההורמון הזה לאחר שבוע 12. הרופא לא אמר לי כלום, וכששאלתי אותו, אמר "אז תפסיקי ליטול". שאלתי היא - האם לא נגרם לי, או חלילה לעובר, נזק מנטילת יתר של האנדומטרין? מה קורה לתינוק שנולד לאחר החדרה ואגינאלית (עודפת) של החומר הזה?? אנא תשובתכם הישירה, ללא עידון הבשורות.
    תודה רבה, מירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נטילת יתר של אנדומטרין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נטילת יתר של אנדומטרין - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    12/09/2012

שלום,לידיעתך העובר חשוף בכל מהלך ההריון לפרוגסטרון ממקור שליתי,כך שהתןספת שקיבלת היא שולית וחסרת משמעות,ולא יכולה לגרום לשום נזק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו