גרידה לאחר הריון מטיפולים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גרידה לאחר הריון מטיפולים
    שלי
    21/09/2012

אני נמצאת בטיפולים ולראשונה נכנסתי להריון.
    בשבוע 8 פסק הדופק. לאורך כל הדרך העובר היה קטן בשבוע מגיל ההריון ולקראת הסוף כבר פער של שבועיים.
    בשבוע הבא גרידה ומספר שאלות:
    א.בגרידה גיל ההריון יהיה 10 שבועות,אולם העובר הפסיק להתפתח בשבוע 6. האם הרופא מתייחס בגרידה לגיל ההריון או לגיל העובר (מבחינת הרחבת צוואר הרחם וכד)?

ב.הרופא אמר שלא נותן ציטוטק/למינריה להרחבת צוואר הרחם בשבוע כזה (איזה?). האם זה אומר שלא מתבצעת כל הרחבה או שמא תתבצע או עלולה להתבצע הרחבה מכשירית (מוטות הגר)??

ג.מכיוון שזהו הריון ראשון שלי- התעקשתי איתו על למינריה/ציטוטק קודם. הסכים לציטוטק כי טען שלמינריה עלולה לגרום לזיהומים(זה נכון)?.והשאלה החשובה- האם יש הבדל בין ציטוטק ללמינריה לעניין הרחבת הצוואר? האם למינריה אכן עושה פתיחה הדרגתית יותר ופחות מסוכנת מציטוטק או שמא זה פחות או יותר אותו הדבר?

ד. האם שעתיים לפני הגרידה זה מספיק זמן לתת לציטוטק לפעול?

ה. אשמח לשמוע כל עצה שתעזור לי למקסם את ההליך מבחינת ההשלכות והסיכונים הלאה: אי פגיעה ברחם,ובייחוד מניעת פתיחת צוואר רחם שיביא לבעיות בהריון הבא.

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרידה לאחר הריון מטיפולים - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    21/09/2012

לאביבית
    לדעתי בחרת בדרך הנכונה: למרות שיותר ויותר גינקולוגים ממליצים על סיום הריון בהפלה נדחית על ידי מתן ציטוטק, בניסיוני בכ-50% מהמקרים הרחם אינו מתנקה ושארית השליה מאלצת בצוע גרידה או היסטרוסקופיה מאוחרת ובכך חושפת את הרחם לסכנה גדולה יותר של יצירת הידבקויות תוך רחמיות.
    דוקא בהריון ראשון כדאי להישתמש באמצעים הגורמים להרחבת צואר הרחם והימנע (ככל האפשר) משימוש בהגרים שעלולים לגרום לאי ספיקה של צור הרחם. עם זאת בהרין קטן (ויש צורך לקבוע לפי גודל ההריון ולא לפי גילו), ניתן להישתמש בכדורי ציטוטק במקום בלמינריות. אני נותן 3-4 כדורים וגינלים כ-4 שעות לפני בצוע הפעולה.
    אם מדובר בהריון הגדול מ-10 שבועות, אני מעדיף שמוש בלמינריות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על דבריך

שלי
    22/09/2012

ומקווה שהשאלה שלי לגיטימית כאן-
    האם יש מצב שאגיע אליך בשישי הבא מוקדם בבוקר כדי שתשים לי את הציטוטק?
    או אולי ערב קודם ללמינריה? ואם לא אליך-האם יש רופא שישים לי בשש בבוקר את הכדורים?
    אגב- יש לי ציטוטק בבית- האם אני יכולה להחדיר אותו לעצמי?
    אני פשוט חוששת שמדובר ביום שישי והכל לחוץ והרופא רוצה לתת לי רק שעתיים קודם-אתה מדבר על 4 שעות. ואני שוברת את הראש איך אוכל לקבל הציטוטק מוקדם יותר..
    פליז הלפ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה לפרופ משיח

שלי
    22/09/2012

את ההודעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו