מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ' אשכנזיקרן23/09/2012
פרופ' אשכנזי שלום
עקב דימומים בשבוע 24 נצפתה שליית פתח מרכזית
כיום שבוע 31 בבדיקת אולטרסאונד נאמר כי השלייה שוכבת בחלק השמאלי של הרחם, כאשר במהלך לטרלי מצוואר הרחם שמאלה נצפים סינוסים של השלייה קרובים לפה הפנימי.
במדידה רגילה של הצוואר (ללא המהלך הלטרלי) השליה נראית רחוקה מהפה הפנימי. אולם לאור קרבת הסינוסים הנ"ל יש להתייחס כשליית פתח מרגינלית.
ביקורת להערכת מיקום שלייה עוד שבועיים.
1. מה זה אומר הסינוסים האם מדובר בכלי דם שיכול להיות שגרמו לדימומים? אציין כי יש לי קרישיות יתר .
2. האםם אפשר ללדת בלידה רגילה?
3. צוואר רחם 29 מ"מ האםפ תקין ואפשר למשוך עם צוואר רחם 29 עד שבוע 38 לפחות
לפני 3 שבועות היה 37 איך יכול להיות שזה התקצר כל כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2012ליאת שלום
הסינוסים השליתיים אליהם מתנקז הדם ,מציאותן בקירבת הצוואר יכולה היתה להיות הסיבה לדמם,אולם כל הסיכויים שאם הלידה תתרחש במועד ויפקעו המיים כל הבעיה תפתר ,המיקום של הסינוסים יהייה מרוחק יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
קרן23/09/2012פרופ' אשכנזי שלום
יש לי עוד מס' שאלות אודה לך עם תענה לי
1כלומר רק עם הלידה תהיה במועד יש סיכוי שהסינוסים יתרחקו?
כמולר עם גדילת ההריון זה יתרחק? עד איזה שבוע קובעים סופית עם הכל בסדר?
2.צוואר רחם התקצר ל-29 מ"מ כיום שבוע 31+3 לפני 3 שבועות היה 37 מ"מ מה יכולה להיות הסיבה להתקצרות האם זה קשור לגיל ההריון והאם אפשר לסחוב עד שבוע 38 עם צוואר 29 מ"מ?
3. לוקחת פרסולט משבוע 24 וזה ממש עזר לי (עקב צירים ודימומים) לא הרגשתי מאז התכווצויות ידוע לי שעד שבוע 34 לוקחים פרסולט האם אפשר עד שבוע 35 או שזה לא יעיל ולא טוב לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2012ליאת שלום
ברור שככל שהלידה תתעכב יש סיכוי טוב יותר ללידה רגילה ,אין מניעה מלקיחת הפריסולט גם עד שבוע 35 ,הערכתי שהדימומים עוררו את ההתכווצויות של הרחם שהן מצידם גמרו להתקצרות מסויימת של הצואר,בכל מקרה נראה שהטיפול שאת מקבלת יעיל וישיג את המטרה של לידה וגינלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי
קרן23/09/2012פרופ' שלום
פרופ' אשכנזי זמן רב לאחר הדימומים צוואר הרחם היה 37 מ"מ ולא היו התכווצויות בכלל משבוע 24 כיום אני בשבוע 31+3 אז ממה יכולה להיות התקצרות האם זה קשור לזווית מדידה . גם בשבוע 23 היה צוור רחם 29 מ"מ ומשבוע 25עד 29 היה 35-37 מ"מ.
לפי הבנתי ממך אפשר לקחת פרסולט גם עד שבוע 35 מה הגבול מבחינת שבועות שניתן לקחת פרסולט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/09/2012שלום,מטרת הפריסולט למנוע ככל האפשר לידה מוקדמת ,עד לאותו שלב שבו קיימת בשלות של ריאות העובר -סבעב שבוע 34 מעבר לזה הלקיחה מיותרת ואינה משרתת את המטרה.
אורך צואר רחם של כ-3 ס"מ ללא היווצרות משפך פנימי יכל להיות פיסיולוגי ,ולא הייתי מוטרד בשלב זה מהתקצרות פיסיולוגית של הצואר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)