אמינות בנק זרע

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אמינות בנק זרע
    גלית
    27/09/2012

שלום,
    בת 34 אחרי 8 הזרעות ללא תוצאות, עברתי הפרייה אחת שנקלטה מייד ואני נמצאת בשבוע 21
    הזרע בכל הפעמים היה מבנק זרע פרטי.
    לא היה שום הסבר לאי הצלחת ההזרעות, שתי הראשונות נעשו בביוץ טבעי ושש האחרות עם גונאל, היו תמיד שלושה זקיקים מאוד יפים. גם פרופיל הורמונלי מצויין.
    הרופא שלי העלה מחשבה שלמען האמת הייתה גם אצלי אך כנראה העדפתי להדחיק אותה. האם ייתכן שבנק זרע ובמיוחד בנק זרע פרטי מספק זרע לא מספיק טוב? או מהול? לצרכי הזרעה מכיוון שהם יודעים שאין דרך לבדוק ושהנתרמת מייד ממהרת עם מנת הזרע והמבחנה ומבצעת את ההזרעה? מכיוון שמעורב כאן עניין כלכלי אני תוהה האם בנקי זרע ייתכן ועושים זאת בכדי לשאוב כספים נוספים, הרי ידוע שסטטיסטית מדובר על 1:6 בהצלחת הזרעות, כך שתמיד הם יכולים לגייס את הסטטיסטיקה לטובתם כהסבר לכישלון. ואולי בעצם הם "מנצלים" את הסטטיסטיקה ואת העובדה שאנו סומכות על הדף שאנו מקבלות עם נתוני הזרע ולא בודקות זאת?
    אחרת איך ייתכן שהריתי לאחר הפרייה ראשונה שהוחזרו שני עוברים ושניהם נקלטו ואף הזרעה לא הניבה תוצאות?
    הרופא שלי אומר שההצלחות של בנק זרע בבית חולים ציבורי בהזרעות עולות בעשרות רבות של אחוזים מאשר של בנק זרע פרטי, האם ייתכן שזהו צירוף מקרים? או שמא אכן יש עניין כלכלי בנושא. זה נורא לחשוב שאנו מקבלות הורמונים רבים חודש בחודשו, מפסידות ימי עבודה רבים, סובלות כאבים, ושלא נדבר על המתח הבלתי פוסק, ובסופו של דבר מישהי במעבדה מספקת זרע כזה שמלכתחילה אין לו סיכוי רק כדי שנמשיך להגיע גם בחודש הבא?
    אני יודעת שזוהי שאלה קשה מבחינה מוסרית ובוודאי שמתארת לעצמי את התשובה אך הייתי מוכרחה לשאול, תודה עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמינות בנק זרע

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמינות בנק זרע - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    27/09/2012

עינת
    יש כאן הבעת אי אימון ביושרה של הרופאים רק בגלל שלקח לך זמן להרות. יש גם חוסר הגינות וחוסר קולגיאליות מצד הגינקולוג (קשה לי להאמין שרופא יעליל עלילות כאלו). בנקי הזרע כולם, ציבוריים ופרטיים בארץ, מתפקדים ברמת אמינות ומוסריות גבוהיםץ לא מתקבל על הדעת שבנק הזרע ישתמש בזרע לקוי-נהפוך הוא: בנקי הזרע ובפרט הפרטיים, שחשוב להם מאד להצליח, בוררים ובוחרים רק תורמים עם זרע מעולה, שעובר מבחני הישרדות קשים כולל מבחן עמידות בהקפאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו