זקיקים וגירוי יתר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• זקיקים וגירוי יתר
    רונית
    27/09/2012

שלום,
    מטופלת בפיוריגון מה-24.9 הזרקתי במשך שלושה ימים 42 (כל יום) היום לאחר אולטרסאונד ובדיקת דם נאמר לי ע"י האחיות להמשיך ולקחת לעוד שלושה ימים את אותה כמות וביום ראשון ביקורת.
    מה שקצת מפחיד אותי זה שיהייה לי גירוי יתר שחלתי. הטיפול הראשון הופסק לי לאחר שלקחתי גונאל אף ולאחר ארבעה ימים הופסק הטיפול בעקבות גירוי יתר, היו משהו כמו 15 זקיקים ובסבב הזה הזרקתי כמות של 300 בסה"כ.
    בטיפול השני אמנם עברתי הזרעה אבל מסתבר שכמות האסטרודיל בדם שלי הייתה מאוד גבוהה ולכן רק זקיק אחד בייץ ומנע מאחרים להתפתח.
    וגם עכשיו זה ייצא שאני לוקחת כמעט 300 ומפחיד אותי שלא יהייה לי שוב גירוי יתר. לא הבנתי למה לא אמרו לי להזריק היום 42 ולבוא מחר לביקורת..
    כרגע אני לאחר כמות של 126 (פיוריגון) ונצפו שני זקיקים, אחד בכל שחלה ושניהם בגודל 10 מ"מ האם זה תקין?
    האם כדאי לגשת למפראה מחר בכל זאת למרות שאמרו לי להגיע ביום ראשון?
    סליחה על החפירה אני פשוט בלחץ ולא הספקתי לדבר עם האחות ואני לא רוצה לפספס גם את החודש הזה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקיקים וגירוי יתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקיקים וגירוי יתר - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/09/2012

שלום רונית
    הטיפול שאת מקבלת זהיר מאוד ולטעמי בדיקה ביום א עומדת בדרישת הזהירות המתבקשת במקרה שלך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

רונית
    28/09/2012

תודה רבה על התשובה.
    ראיתי אותה מאוחר מידיי.
    בכל זאת היום הלכתי לעשות מעקב זקיקים במקום בראשון בבוקר
    ועובי הרירית היום הוא 8 מ"מ
    בצד ימין זקיק 11 וצד שמאל זקיק 13
    התקשרו אליי מהמרפאה היום בצהריים ושינוי לי את המינוי
    הגדילו לי ל50 לעוד 4 ימים ובמקום להגיע ביום ראשון אני מוזמנת ליום שלישי
    האם לפי דעתך זה בסדר? יש סיכוי כבר שיהיו לי ריבוי זקיקים או שרק ה2 האלה ימשיכו לגדול?
    תודה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    29/09/2012

שלום ,הערכתי היא ששני הזקיקים אכן יגדלו ,יתכן ויצטרפו בדרך זקיקים נוספים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך..

רונית
    29/09/2012

שלום ד"ר תודה על התשובה.
    האם זה בסדר שייצטרפו עוד זקיקים? מהי כמות הזקיקים הנחשבת כתקינה כדי להזריע?
    האם זה תקין לא להגיע לביקורת במשך שלושה ימים כמו שנאמר לי? אני חוששת שיום שלישי כבר יהייה מאוחר מדי ויהייה ריבוי זקיקים והטיפול יופסק.

שאלה נוספת היא מתי מומלץ לקיים יחסים? לבעלי אין בעיות זרע
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר מקפיצה את ההודעה

שרה
    29/09/2012

אודה לתשובתך בתגובתי הקודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ד"ר מקפיצה את ההודעה - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    29/09/2012

שלום,רצוי שלא יהיו יותר מ-4זקיקים בגודל של יותר מ15 מ״מ ביום מתן ה-HCG(אוביטרל)בהתאם להמלצת האיגוד הגיניקולוגי,כדי למנוע הריון מרובה עוברים,
    אני בהחלט מאמין שבמצב העיניינים אין כל בעינ לבצע את הביקורת בעוד 3 ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו