שעת הזרקה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שעת הזרקה
    shla
    30/09/2012

חג שמח! עברתי עד היום ארבע הפריות, ללא הצלחה, היום התחלתי מחזור טיפולים חמישי. עד עכשיו נהגתי להזריק בסביבות שבע - שמונה בערב, עפ"י המלצת הרופא. בשל אירועים שונים ועבודה, תהיה לי בעיה להזריק בשעות אלה. האם אפשר להזריק בשעות מאוחרות יותר של הלילה, לקראת חצות? האם בדיקות הדם שנלקחות למחרת בבוקר יהיו מדויקות עדיין?
    בנוסף, זו הפעם הראשונה שאני מזריקה מנוגון, ומקריאה בפורום אני מבינה שזו זריקה שרבות סובלות ממנה מאוד. האם יש דרך כלשהי להקל על הכאב?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעת הזרקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעת הזרקה - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    30/09/2012

אין בעיה חהזריק בחצות בתנאי שתתמידי עם אותם רווחי הזמן בין זריקה לשניה.
    אם יש רגישות למנוגון, ניתן להשתמש במנופור שהוא טהור יותר, ניתן יותר להזרקה בבטן ומכאן שיש בו פחות תופעות לואי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת שאני מתערבת..

לא מתייאשת..
    02/10/2012

לפי התשובה של הרופא כאן הבנתי שמונוגון לא מזריקים בבטן? אני אמורה ביום שישי להתחיל להזריק אז לאן מזריקים? ומה תופעות הלוואי במונוגון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטערת שאני מתערבת.. - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    02/10/2012

לגבי מנוגון: אפשר להזריק בבטן אולם זה גורם לכאבים ונפיחות מקומית וגם קליטת התרופה פחות יעילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי אז..

לא מתייאשת..
    02/10/2012

לאן צריך להזריק? לטוסיק או לשוק של הרגל? אמאל'ה אני ימות..תמיד בכול הטיפולים יצא לי להזריק לבטן אולם טופלתי תמיד בגונאל ודקא ועכשו השתנה הפרוטוקול..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מבולבלת..

shla
    02/10/2012

הרופא שלי בכלל לא דיבר איתי על אופציות להזרקה, אלא רק בבטן. הזרקתי יומיים וזה אכן כואב, לא עצם הזריקה אלא המקום עצמו כואב. שיניתי את הצדדים אבל היום אני צריכה לחזור לצד בו התחלתי וזה נראה לי בעייתי כי המקום באמת כואב.. אני מזריקה בשעה מאוחרת בלילה ואין לי אפשרות שאחות תזריק לי בישבן, אז אלו עוד אופציות יש לי? האם אני יכולה לעבור למנופור באמצע הטיפול לאחר שכבר התחלתי במנוגון? האם אני יכולה להזריק לבד במקום אחר מלבד הבטן? ולמה הכוונה שיעילות ההזרקה בבטן של המנוגון היא פחותה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת מבולבלת.. - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    03/10/2012

שלום,ניתן להזריק גם מנוגון תת עורי באיזור הבטן השמאלית מרכזית וימנית כ-2 ס"מ מתחת לטבור-איזור נרחב מספיק על מנת למנוע תופעות לואי,לדאבוני שמינון המנוגון המוזרק גבוה הרי שכמות הנוזל המוזרק הינה גדולה ועלולה לגרום לגירוי וכאב מקומי,לכך כוונו דבריו של פרופ משיח בהתייחס ליעילות,ולכן שכמות המנוגון המוזרקת היומית היא גבוה יש לשקול הזרקה בעכוז,והזרקה תוך שרירית ,במקרה כזה נדרשת עזרה של אחות ,או בן זוג משתף פעולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו