שאלה לפרופ' אשכנזי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' אשכנזי
    קרן
    04/10/2012

פרופ' אשכנזי שלום

אודה לך עם תענה לי חשובה לי דעתך

לפני 3 ימים בשבוע 32+4 החל דימום אושפזתי במהלך הלילה תוך כדי שינה בבית החולים הרגשתי כמו פיצוץ ואכן היה דימום חזק . במהלך ההריון דיממתי בשבוע 5 , בשבוע 24 ועכשיו אך זהימום החזק ביותר שהיה . אציין כי מדובר בשלייה קידמית נמוכה .
    אבחנת מנהל יחידת ההאולטרסאונד היתה : מדובר בשליה קדמית נמוכה אולם הראש מקדים קרוב לפה הפנימי אחורי של צוואר הרחם . ישנם סינוסים עם זרימה וורידית פעילה ביותר בעיקר מהדופן האחורית מרוחקים כ- 8 מ"מ מהפי הפנימי של הצוואר.

1. מזריקה קלקסן 40 כל ההריון למעשה 10 ימים לפני ביוץ עקב קרישיות פקטור 5 כל הריונות קודמים נפלו בשבוע 5 בבית החולים החליטו להפסיק עד הלידה את הקלקסן עקב דימום פעיל . והייתרונות היחסיים של טיפול בקלקסן פחותים מהסכנה של דימום מוגבר.
    התייעצו עם הרופא שמטפל בי מתחילת ההריון שטען שיש לשקול להחזיר את הקלקסן בעוד שבוע ובשיחה שלי עם הפרופ' המטפל טוען להמשיך עם קלקסן.
    מה דעתך בעניין מפחדת להפסיק כדי שלא יהיה השלכות לאור ההיסטוריה וזה לא חדש כל כמה שבועות היו דימומים ואין עדות ללידה מאיימת
    2. האם יש קשר בין קלקסן לדימום הרי הדימום בכלל עקב סינוסים שלייתיים?
    3. אני ללא קלקסן 3 ימים האם זה מסוכן להריון ולעובר? אני בשבוע כזה שלא יכולה לסכן את ההריון היקר הזה. ללא קלקסן הייתה תגובה קיצונית בהריונות קודמים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' אשכנזי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    05/10/2012

שלום
    לטעמי בנסיבות הדימום עקב קירבת הסינוסים השילייתיים הייתי מפסיק לקיחת הקליקסן ומבצע מעקב יום יומי אחרי העובר ,עד למצב שמספר ימים לא יהייה דמם ואז לחדש את הטיפול בקליקסן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' אשכנזי

קרן
    05/10/2012

פרופ' אשכנזי שלום

הדימום פסק ויש מעט מאוד שאריות של דימום ישן שבקושי רואים האם אז אפשר לחדש את הקלקסן? גם פעם קודמת חידשתי כאשר היה דימום ישן.

האם מנסיונך הרב יש לי סיכוי שההריון ימשך לפחות עד שבוע 36 , כרגע שבוע 33.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    06/10/2012

שלום רעות ,במצב העיניינים הייתי מחדש את הקליקסן ,וקרוב לודאי שתצליחי להשיג את המטרה וללדת עובר בשל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו