מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביציות משחלה שהוצאהליאתי06/10/2012
שלום רב,
אני בת 35 ויש לי עוברים מוקפאים.
אני מקווה מאוד שאצליח להרות מהם,אך במידה ולא יש לי גם שחלה שהוצאה ובה ביציות לא מופרות.
מה הסיכוי להפרות ממנה ביציות ושאלו תקלטנה עם זרעים ותהפוכנה לעוברים.
מה העלות של כך?
או שמא אין עלות שכן לפני שנתיים החלמתי ממחלת סרטן.
האם כבר היו הצלחות בארץ או נסיונות למקרה של שחלה מוקפאת?
אם לא..אז מה האלטרנטיבות שלי ומה הן העלויות לאלטרנטיבות בערך,כמו כן,מהו משך זמן ההמתנה,בערך,עד שניתן לבצע את הכתוב מעלה ואו אלטרנטיבה אחרת?
תודה מראש,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת נשים במצב שלי
ניצן06/10/2012ליאת,
אני בת 26, מגופי בוצאה שחלה בגיל 16 ולא הוקפאה עקב מחלת הסרטן.
אמרו לי שעקב המצב שלי אני צריכה להיות בלחץ על הריון טבעי כבר עכשיו....
זה נשמע כאילו שתינו במצב דומה,
תוכלי אולי לספר לי מה את עושה או עשית בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לניצן
ליאתי07/10/2012היי ניצן,
רק עכשיו הבנתי שההודעה הופנתה אלי..
תחילה,לגבי השחלה שלי שהוקפאה היא הוקפאה במצב תקין ונבדקה.
אם הבנתי נכון שלך לא? אם לא הבנתי נכון ושלך הוקפאה והיא תקינה.
אז את יכולה לבחור או לנסות להפרות ביציות ממנה בתהליך שאני מבינה שהינו ארוך ולא מבטיח הצלחה,או לנסות להרות באופן טבעי אם יש לך שחלה-זה מה שאני הייתי עושה.ולחלופין אם אין לך שחלה אז לדעתי כדאי לך לנסות ליצור עוברים ומהם להרות.
כל מה שכתבתי לך הוא על סמך דעתי האישית.
איני רופאה וסהכ אני כותבת כאן למומחים כי יש לי הרבה שאלות..ואני לא יודעת הרבה דברים.
אז תכל'ס המלצתי היא להתייעץ עם רופא מומחה לגבי כל החלטה שתעשי ולבדוק את הדברים לעומקם.
לדעתי כל מקרה הוא לגופו עם כל המשמעויות שבמשפט הזה.
בכל מקרה,שיהיה לך בהצלחה רבה בכל שתחליטי לעשות.
חג שמח,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
ניצן07/10/2012הי ליאת,
תודה על התגובה המהירה.
השחלה שלי לא הוקפאה, אני חושבת משום החשש מהסרטן.
יש לי עוד שחלה תקינה (פוליציסטית) וכאן בעצם הפחד שלי- אני לא יודעת מה כדאי לי לעשות.
מעבר להתייעצות רפואית אני מחפשת נשים שעברו את הדרך הזו או עוברות את הדרך הזו כיום כדי לברר איך מתמודדים עם זה.
אשמח להמשיך לדבר אם תהיי מעוניינת.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניצן
ליאתי07/10/2012היי ניצן,
לגבי השחלה שאת רוצה להקפיא,לדעתי אין לך ממה לחשוש.
הרופאים לא יקפיאו את השחלה לפני שיבדקו היטב את טיבה גם מבחינת תאים סרטניים.
לפחות כך הם אמרו לי.
מאידך,השימוש בביציות הללו הנו פחות מוצלח ופחות מוכר מאשר עוברים.
לכן,אני עשיתי את שניהם ליתר בטחון.
למעשה עשיתי כל שביכולתי.
שוב זה אישי וכל אחת בהתאם ליכולתה.
לדעתי אם יש לך אפשרות להביא ילדים לעולם באופן טבעי אז אין לך מה להילחץ.
אם זה לא המצב ואת חוששת שבאופן טבעי זה לא יצליח,או לצערי,ככה אמרו לך.
אזי עדיף לך לשמור את כל האופציות,לדעתי.
גם להקפיא עוברים או אם את יכולה אז להרות מבלי להקפיאם,להרות מהם כשהם טריים וגם לשמור על השחלה.זה מה שאני עשיתי.
וזו המלצתי אבל שוב,אני ליאת,לא רופאה ולא רוצה חלילה שבגלל עצתי תעשי משהו שאולי לא נכון עבורך.
עבורי זה מה שהיה נכון.אני שמחה שעשיתי כן והיום זה מציל אותי,אני מקווה..בעזרת השם.
המלצה שלי,תבדקי טוב מהן האופציות העתידיות שלך להרות !!
ותבדקי כמה את מסוגלת ויכולה ורוצה להיות אמא כעת!!
בהתאם לכך תעשי מה שטוב לך,לפי בחירתך ממה שניתן,כמובן לאחר התייעצות או ביחד עם דעת הרופא המטפל ואו רופא מומחה לפוריות.
אני מקווה שעזרתי ומאחלת לך בהצלחה וחג שמח,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביציות משחלה שהוצאה - תגובה
ד''ר ישראל וגמן06/10/2012אני גם מקווה שתהיי מהעוברים הקפואים. בשלב זה עוברים קפואים נותנים תוצאות הטובות ביותר. אם הבנתי נכון יש לך שחלה קפואה עם זקיקים שבתוכם יש ביציות שזה המצב הפיזיולוגי הרגיל. צריך להשתיל את השחלה או פיסות ממנה בהתאם לבית החולים שבו היא שמורה. הצלחה עם השתלת שחלה היא לא מהגבוהות כי הנסיון אינו רב. עלויות אינני יודע אך את צריכה להתייעץ עם קופת החולים שך כי לכל קופה מדיניות משלה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אלו עוברים כדאי להרות?
ליאתי06/10/2012תחילה תודה רבה לכלכם וג שמח!
שנית,כמו שאמרת אני מקווה שהעוברים יניבו תוצאותיהם.
שלישית,שאלה נוספת אליכם,
יש לי חמישה עוברים.שלפי הרופאים שניים מהם מוקפאים יחד באיכות טובה אך השלושה המוקפאים הינם באיכות יותר טובה.
אם אלו עוברים לדעתכם כדאי להתחיל ולנסות להרות בפעם הראשונה?
מנסיונכם?
ואם אני רוצה תאומים האם עלי לומר זאת לרופאי מראש,או שזה מה שנקרא-ביד הגורל?
שוב הרבה תודה על המענה הכנה והמהיר,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם אלו עוברים כדאי להרות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012שלום,שאלת התאומים היא ביד הגורל,לטעמי הייתי מחזיר בראשונה את שני העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובו המהירו וחג שמח לכלכם
ליאתי07/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)