מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ' ג'קי אשכנזיקרן06/10/2012
פרופ' אשכנזי שלום רב
יש לי מס' שאלות שמאוד מטרידות אותי אודה לך מאוד עם תוכל לענות לי ולהבין את המצב
בעיית דימום משבוע 5 עקב סינוסים שילייתיים. כל פעם שיש דימום מאשפזים ל-3 ימים ומשחררים עם הוא נפסק אך בודקים כמובן עם הכל תקין והעובר תקין.
1.אני לאחר אישפוז עק דימום רב שפסק והשבוע נכנסת לשבוע 34 במידה ויהיה שוב דימום עקב הסינוסים שנמצאים 8 מ"מ מהצוואר עם הכל בסדר והצוואר סגור ממהרים לילד או שניתן שוב לחכות לראות עם נפסק הדימום כמו כל פעם? כי הבנתי שצריך שיהיה דימום מאוד חזק ובלתי פוסק למצב של לידה .
2.הוחלט לתת צאנס ללידה רגילה בגלל שהראש מקדים ? איך יכול להיות לידה רגילה כאשר יש שלייה נמוכה וסינוסים מדממים 8 מ"מ מצוואר הרחם? אני מבינה שזה לא שליית פתח
3. מה עושים במצב שכזה כאשר מחליטים על לידה רגילה ומזריקים קלקסן האם אפשר במידה ואגיע לשבוע 37 ויותר לתת זירוז עקב הדימומים בהריון?
4. אין זה שהשלייה נמוכה והסינוסים השלייתים לא התרחקו כלל כמעט בשלב מאוחר יותר של ההריון? האם יש עוד סיכוי שיתרחק או שבוע 34 זה מיקום סופי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' ג'קי אשכנזי - תגובה
פרופ' שלמה משיח06/10/2012לרעות.
ראיתי שלא נענית ולכן אענה לך:
באופן מוחלט, על דרך הלידה צריך להחליט הצוות של חדר לידה ועדיף שיהיו מילדים בכירים מעורבים בהחלטה.
באופן יותר כללי, להערכתי ובנסיוני, אם את ממשיכה לדמם גם בשליש האחרון יש להניח שהדימום הוא מהסינוסים וגם מהשליה הנמוכה. במצב זה בטוח יותר לקבוע תאריך (אחרי גמר השבוע ה-38) ולבצע ניתוח קיסרי מתוכנן כאשר כל הצוות מוכן ויש אפשרות לתכנן את הפסקת הקלקסן ולהכין גם דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' משיח או פרופ' אשכנזי
קרן07/10/2012פרופ' שלום רב
אני מבינה שלדעתך במצב כזה כאשר רוב הדימום הוא בשליש השלישי עדיף ניתוח קסרי.
כאשר הייתי לפני 3 ימים מאושפזת נאמר לי כי צוות הרופאים החליט נכון לעכשיו למרות הדימום הרב שהיה שהביא לאישפוז לנסות לידה רגילה בגלל שהראש מקדים את השלייה ויש סיכוי שיסתיים בקיסרי.
האם ההחלטה נשמעת הגיונית לדעתך כאשר רק לפני 4 ימים היה דימום רב שצוות של חדר לידה הוזעק .אני בשבוע 34 כמעט וזה היה דימום רב שפסק.
מנסיונך מה עושים במצב כזה להתעקש על קיסרי מתוכנן ולא לסכן את עצמי או לנסות לידה רגילה כי הראש מקדים שזה עלול להיות סיכון ?
אציין גם שאני עם קלקסן 40 שאני מאמינה שזה אמור להיות חלק מההחלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' משיח או פרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012שלום רעות
אני מצטרף לדעתו של פרופ׳משיח ,עדיף לא ליטול סיכונים מיותרים,ובנסיבות האלו לתכנן בצורה מבוקרת ניתוח קיסרי אלקטיבי לקראת שבוע 36,טיבם של דימומים אלו להחמיר בכל פעם,ועלול להיווצר מצב דחוף שעדיף להימנע נמנו,אני הייתי בוחר באפשרות של ניתוח קיסרי מתוכנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
קרן07/10/2012פרופ' אשכנזי שלום
כלומר לדעתך עדיף לילד כבר בשבוע 36? לא ניתן לפחות למשוך עד 37?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012אני מעריך שבנסיבות האלו זהו הזמן האופטימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)