הפרייה או הזרעה במקרה המיוחד שלי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפרייה או הזרעה במקרה המיוחד שלי
    ליטל
    08/10/2012

שלום רב,
    בת 38 נשואה ללא ילדים. עברתי 2 הזרעות מתוך 3, מתוכן בשתיים מהן התפתחו בזה אחר זה הריונות מחוץ לרחם. בראשון עקב כשלון המטטרוקסט עברתי כריתת חצוצרה ובהריון השני שהיה מייד 5 חודשים אחריו הזריקה השפיעה וההריון נפל.
    כעת ,לא מוותרת, רוצה מאד מאד ילד ונשארתי עם חצוצרה אחת בלבד ,בה כבר היה הריון חוץ רחמי. (חצוצרה אחת נכרתה והשנייה גם חוותה אקטופי)
    מה אתם ממליצים לי לעשות ? להמשיך עם ההזרעות למרות שקראתי שכעת הסיכוי שלי לחוץ רחמי הוא 50% (ולא מסוגלת לעבור שום פעם עוגמת נפש כזו!!) או לעבור להפרייה (שאני ממש לא מתלהבת עקב המורכבות וההורמונים), השאלה היא האם בהפרייה לא יהיה שוב חוצ-רחמי?

הקיצר מבולבלת וצריכה ייעוץ,
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרייה או הזרעה במקרה המיוחד שלי - תגובה

ד''ר ישראל וגמן
    08/10/2012

אכן הנסיון להרות ולהשיג ילד לא צלח עד כה,אך את הרית והזרעה שלבהריון השני ולא נפלת בסטיסטיקה אותה את מתארת של 50% הריון חוץ רחמי (דבר שהוא אינו נכון). ההריון הפסיק את התפתחותו הרחמית. משמע שאת כן יכולה להגיע להריון רגיל.
    גם בהפריה חוץ גופית יתכן ויהיה הריון חוץ רחמי כולל נשים עם חצוצרות תקינות
    יתכן וכדאי לך לנסות פעם נוספת הזרעה כי היא קלה בהרבה מטיפול IVF,במידה ולא יצלח לא הייתי מתעכב ועובר לIVF

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשל לתגובתך -להזרעה או הפרייה

ליטל
    08/10/2012

לא, דוקטור ווגמן, בהמשך לתגובתך , אולי לא הסברתי את עצמי נכון ,גם בהזרעה השנייה היה הריון חוץ רחמי, אלא שבפעם השנייה הזריקת מטטורקסט כן השפיע וההריון נפל באמצעות המטטרוקסט וללא ניתוח של כריתת חצוצרה, כלומר היו לי 2 הריונות חוץ רחמיים בזה אחר זה.
    וכעת לא יודעת כיצד להמשיך את תהליך הכניסה להריון שלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה הנוספת

ליטל
    08/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרייה או הזרעה במקרה המיוחד שלי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    09/10/2012

ליטל שלום
    הייתי ממליץ לך לשקול ביצוע צילום רחם חוזר גדי להגדיר את מצב החצוצרה ,ובאם מתגלית פתולוגיה חצוצרתית ,ההמלצה הגורפת היא להוצא את החצוצרה ורק אז לפנות לטיפול הפריה חוץ גופית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו