מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גונאל F, אוביטרל ודקפפטילאני15/10/2012
שלום,
אני בת 29 בסיבוב הראשון של גונאל F 112 מ"מ, לאחר 6 ימים של זריקות התוצאות שלי היו 16 זקיקים מעל 10 מ"מ שמתוכם 5 זקיקים בין 15-17 מ"מ. הE2 היה 8583 והפרוגסטרון 6.3. במקום לקחת את האוביטרל הרופא שלי ביקש ממני לבוא לקחת ממנו 2 מזרקים של דקפפטיל ( להזריק אחד בכל צד בבטן). בנוסף התחלתי להרגיש כאבים בבטן התחתונה, שלשולים ובחילות. יש לי תחושה שהוא מנסה לחפות על טעות שהוא עשה במינון של ההורמונים כי הטכנאית אוטרסאונד אמרה שיש לי זקיקים נפלאים לשאיבה וכשאמרתי לה שאני בהשבחה והזרעה אז היא שתקה. ההזרעה שלי היא מחר, האם יש סיבה לדאגה או שזו התנהלות נורמלית ורגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
גלית15/10/2012היי עדי,
גם לי היה מקרה כזה לפני חודש, גם כן בהזרעה ומאחר והיו לי 4 זקיקים מעל 15 מ"מ ההזרעה בוטלה. אני לא רוצה להטעות אותך אבל כנראה שהגבת "טוב מדי" לגונאל ונוצרו יותר מדי זקיקים, נראה לי שהתחושה שלך נכונה...לא מבצעים הזרעה בנתוני כאלה מחשש להריון מרובה עוברים אבל בטוח שהרופא שלך יסביר יותר.
בהצלחה, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
עדי15/10/2012הי תודה על התשובה אבל לא ממש הבנתי זה ניקרא הרבה זקיקים בשלב כזה .??אבל הם לא הגיעו לגודל מספיק לא???אז מה הטעם שהוא נותן לי להמשיך להזריק עד יום ד??זה לא מסוכןןןן???או להוריד מינונים לא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גונאל F, אוביטרל ודקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/10/2012שלום,לטעמי הטיפול שלך המיועד להשראת ביוץ לצורך הזרעה חרג בעוצמתו הן מבחינת מספר הזקיקים,והן מבחינת רמת האסטרוגן ואינו משקף את עמדת האיגוד הגנקולוגי והוא מסכן אותך בגירוי יתר שחלתי,והריון מרובה עוברים,למרות נקיטת העמדה לגרימת ביוץ עם דקפפטיל המקטינה במידה קריטית את סכנת גירוי היתר,אולם השלב הלוטיאלי לאחר הביוץ יצריך תמיכה הורמונלית מסיבית.
לטעמי ניתן במצבים אלו לבצע rescue IVF -טיפול אלטרנטיבי ב-IVF המקטין מהותית את הסיכוי לגירוי יתר שחלתי ,נשלט מבחינת מספר העוברים המוחזרים,ו,ומאפשר שיקול דעת בהתאם לנסיבות להקפיא את העוברים שיווצרו,על מנת להחזירם במחזורים מאוחרים יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר שלום מבולבלת
עדי15/10/2012הי חייבת עזרה מזה אומר שלקחתי יותר מדי תרופות האם הגוף מגיב טוב אני חוזרת ביום השישי היו לי בצד ימין לפי מה שהרופא ראה הוא הקריא לי לרשום בצד ימין 10ארבע פעמיים
אז אם זה מתפתח יפה לממה לחכות עד יום א ולא לבצע עכשיו שאיבה ???הרי הם צאריכים להגיע לגודל מסוים לא ??ולמה מסוכן הריון מרובה הרי אני מחליטה כמה עוברים להחזיר לא??וגם תלוי באיכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דר שלום מבולבלת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי16/10/2012שלום עדי
לפי התובנה שלי את יועדת לטיפול השבחה+הזרעה,ובנסיבות אלו הטיפול מסתמן כעודף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר שלום
עדי16/10/2012לפי הבנתי הטיפול כדי לעשות שאיבה ואז בעלי צריך לתת זרע ואז החזרה וזה הפרייה נקרא לא???השבחה והזרעה זה לא מה שאני עושה לפי מה שהרופא הסביר לי יש לציין שיש לי 2בנות מהפרייה קודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גונאל F, אוביטרל ודקפפטיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/10/2012שלום עדי
בתנאים אלו הרופא נתן לך טיפול הולם על מנת למנוע גירוי יתר שחלתי מתן דקפפטיל במקום אוביטרל מקטין את שיעורי גירוי היתר השחלתי כמעט לאפס,במצב זה אם תבוצע החזרת עוברים תצטרכי לקבל טיפול הורמונלי תומך מסיבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)