תדירות שפיכה והשפעה על איכות הזרע

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תדירות שפיכה והשפעה על איכות הזרע
    אני
    18/10/2012

שלום רב.

רציתי לדעת האם קיום יחסי מין כל יום פעם אחת ביום פוגע באיכות או בספירת הזרע?

האם כאשר המטרה היא להרות מוטב "להסתפק" בקיום יחסים לסירוגין (יום כן, יום לא) בשבוע שסביב הביוץ המשוער ולא על בסיס יומיומי?

לציין ספירת זרע תקינה (הערך היחיד שגבולי הוא אחוז מורפולוגיה נורמלית - 4%).

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תדירות שפיכה והשפעה על איכות הזרע - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    18/10/2012

תוהה
    אני מדריך את מטופלי לקיים יחסים לסרוגין החל מהיום ה-12 ועד היום ה-18 (זאת כמובן כאשר מחזורי הוסת נמשכים 28 יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

אני
    18/10/2012

תודה רבה פרופ' משיח.

אני יודעת שזו ההנחיה המקובלת אבל השאלה שלי מעט שונה - האם קיום יחסים מדי יום (פעם אחת ביום) בשבוע של הביוץ עלול לפגום באיכות הזרע?

ושאלה שניה שמאוד מטרידה אותי:
    הווסת שלי מגיעה מדי 27-35 ימים (בד"כ יותר לכיוון של 32-35 ימים). עשיתי היום, יום 13 למחזור, סונאר. תוצאותיו (נעשה ע"י רופא מומחה לפריון) - רירית 5 מ"מ וזקיק מוביל 15 מ"מ (נצפו זקיקים רבים). מדובר במחזור טבעי ללא תרופות כלשהם. הרופא שעשה את הסונאר העריך שיש עוד 3-6 ימים עד לביוץ. מס' שעות אחרי הסונאר חשתי התכווציוית קלות בבטן ימנית תחתונה, בדומה לתחושה שיש לי בביוץ בחלק מן החודשים. השאלה היא האם יתכן שאני מבייצת היום למרות הממצאים שנראו בסונאר (כאמור, מס' שעות לפני הופעת ההתכווצויות המוכרות)? לציין שלא עשיתי בדיקות דם וזהו הסונאר היחיד החודש. אני מאוד מודאגת שפפספסתי את הביוץ :( הרופא אינו זמין לי מסיבות טכניות, האם יש סיבה לדאגה?

תודה רבה מאוד, שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/10/2012

לגבי השאלה הראשונה , אפשר וזה לא פוגע.
    לגבי הרגשת הביוץ הרי שיש צורך לבצע גם בדיקת דם לאסטרוגן ופרוגסטרון על מנת לראות מה קורה עם תהליכי הביוץ ועם הרגשתך.
    יתכן גם ביוץ בזקיק שציינת ואז זה לא כל כך תקין , ויש דרכיכם טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה ועוד המשך...

אני
    19/10/2012

1. האם יתכן שבסונאר לא נצפה הזקיק המוביל "האמיתי" כך שהזקיק של ה-15 מ"מ לא היה הכי גדול? כלומר, שהזקיק המוביל למעשה כלל לא נצפה? (בהנחה כמובן שמדובר בגניקולוג מנוסה מאוד בתחום).

2. האם בדיקות דם לאסטרוגן ופרוגסטרון שאעשה היום (אחרי שההתכווצויות היו אתמול בשעות הערב ונמשכו אל תוך הלילה) בשילוב סונאר טרנס-ואגינלי יוכלו לאשר או לשלול אם היה אתמול ביוץ או שהרגשתי אינה קשורה לביוץ ואפשר להמשיך לנסות החודש?

אין לי אפשרות ליצור היום קשר עם הגניקולוג שלי, מאוד מודה לכם על התשובות.

המודאגת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה ועוד המשך... - תגובה

פרופ` דוד בידר
    19/10/2012

בדיקות דם יאשרו ביוץ או לא.
    בדרך כלל קשה מאוד לפספס זקיקים בבדיקת אולטרה-סאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו