מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- 3 שאלות לרופאיםנועה25/10/2012
שלום רב לרופאים.
1. בשבוע שעבר, עברתי הזרעה.
ההזרעה - בוצעה יום אחד בלבד לאחר לקיחת אוביטרל ולא 36 שעות אחרי אוביטרל (וזאת, על מנת לא לפספס ביוץ).
לפני ההזרעה, עברתי טיפול בפיורגון.
אני נוטלת כעת נרות אנדומטרין. וזאת למרות שלא עברתי בדיקה לפרוגסטרון, אבל עקב גילי המבוגר, עקב העובדה שהמחזור הגיע רק 12 יום לאחר ההזרעה הקודמת וגם בגלל העובדה שכבר עברתי הפלה.
בתחילה, נאמר לי שאקבל תמיכה של חצי אוביטרל ביום השישי למחזור. אבל, מסיבה אחרת - הוחלף הטיפול לאנדומטרין.
השאלה: בחלק מהמחזורים הקודמים, נאמר לי לקחת אוביטרל כבר בערב של ההזרעה.
ואילו הפעם - האוביטרל ניתן לי רק בערב השני לאחר ההזרעה (כשלמעשה, בפועל, הביוץ התרחש רק כ- 33 שעות קודם ללקיחת האוביטרל). הביוץ התרחש יום אחרי ההזרעה.
* * האם לא לקחתי את האוביטרל מאוחר מידי?
2. יום לפני ההזרעה, ביצעתי את מעקב ה- US לזקיקים.
אבל, התוצאות ניתנו בשיטה שלא מוכרת לי (=שיטה דו-ספרתית).
אשמח להבין- מה פירוש הממצא: זקיק 8x17. או זקיק 18x19.
איזה משני המספרים נלקח כגודל הרלוונטי?
האם הדבר אומר שהיו לי שני זקיקים שהאחד 17 מ"מ והשני בגודל 18 מ"מ?
3. אני סובלת בתקופה האחרונה מכאבי ראש כמעט כל יום (הדבר נמשך כבר מספר שבועות!).
האם יש קשר בין כאבי ראש לבין נטילת פיורגון בכמויות גדולות?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
3 שאלות לרופאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/10/2012שלום,ההזרעה שבוצעה למחרת האוביטרל ועוד יום אחרי נעשה בעיתוי מצויין,התמיכה עם נירות פרוגסטרון מקובלת וראויה,אין צורך בתיכה נוספת של אוביטרל,קבלת המחזור 12יום לאחר ההזרעה,13 יום לאחר האוביטרל תקינה לחלוטין,הזקיק של18/19 הינו הזקיק המוביל וההחלטה נעשתה לפיו,כאבי הראש לנוכח הפעילות ההורמונלית אפשריים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי-ברשותך, אבהיר את שאלתי
נועה25/10/2012שלום רב,
ראשית, תודה על תשובתך המהירה.
שנית, אני רוצה להבהיר -
1. היתה רק הזרעה אחת.
כלומר, מכיוון שההזרעה היתה ביום שישי (12 שעות לאחר הזרקת האוביטרל) - לא בוצעה הזרעה נוספת ביום שאחרי (ביום שבת לא עובדים בבתי חולים ציבוריים...).
2. השאלה שלי -
לקחתי את נרות האנדומטרין 60 שעות אחרי ההזרעה, שהם 36 שעות (בערך) אחרי הביוץ (שהרי הביוץ התרחש יממה אחת אחרי ההזרעה) -
* האם לא לקחתי את האנדומטרין מאוחר מידי??
** האם לא חובה לקחת את האנדומטרין מיד ביום של ההזרעה?
שוב, תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולגביי חישוב הגודל של הזקיקים -
נועה25/10/2012האם נכון לבצע "ממוצע" של שני המימדים של הזקיק?
כלומר, האם גודל זקיק של 18/19 - הוא למעשה זקיק של 18.5 מ"מ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ' אשכנזי-ברשותך, אבהיר את שאלתי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/10/2012שלום הטיפול התומך באנדומטרין אינו הכרח ,והוא נלקח מתוך מחשבה שבמחזורים טיפוליים ישנה אפשרות של אי ספיקה של הגופיף הצהוב בחלק מהמחזורים ,כך שהתוספת שלקחת 60 אחרי ההזרעה היתהה בסדר ולא מאוחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)