שאלה לפרופ' אשכנזי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' אשכנזי
    גלי
    27/10/2012

פרופ' אשכנזי שלום

יש לי 2 שאלות אודה לך עם תענה לי

אמורה עוד שבועיים לעבור ניתוח קיסרי בשבוע 38 עקב דימומים בשבוע 5, 24,28,32 .
    בעקבות שלייה נמוכה .סיבת הניתוח היא דימומים.

הראש מקדים את השלייה אך צוות חדר לידה החליט לא לקחת סיכון בלידה רגילה

1.האם אתה מסכים עם החלטה זו ולמה לא ניתן לילד רגיל כאשר לא מדובר בשליית פתח אלא בשלייה נמוכה שהראש מקדים את השלייה?

2. אני שולאת כי חוששת שיהיה אותו סיפור בהריון הבא במידה ותהיה שלייה נמוכה עם ניתוח קיסרי קודם. יש לי קרישיות יתר והיו הפלות לפני הריון זה בשבוע 5 וגם בהריון זה החלו הדימומים לפני שבכלל ראו דופק. בשבוע 32 נמצא קשר בין דימום שהיה לדימום בשבוע 5.
    השאלה האם מצב כזה עקב קרישיות יתר עם יש קשר יכולה להשתרש שלייה נמוכה כמו בהריון זה ויכול להיווצר בעייה עם עם עברתי קיסרי? השלייה נמוכה למעשה מתחילת ההריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' אשכנזי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/10/2012

ליאת שלום
    אני בדיעה אחת עם רופאייך שלא רוצים שתקחי סיכונים מיותרים לאור העובדה שאת סובלת משליה נמוכה שמדממת ,וזאת למרות שהראש מקדים את השליה,מצב הנגרם כנראה בגלל היפרדות חלקית של השליה-בנסיבות אלו ועם רקע של הפלות,וקרישתיות יתר מצדק לתכנן של לידה בניתוח קיסרי אלקטיבי תוך הכנה מתאימה ,והפסקת קלקסן מבעוד מועד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' אשכנזי

גלי
    28/10/2012

פרופ' אשכנזי שלום

בטוח שיש מצב של היפרדות שליה חלקית עם הראש מקדים את השלייה כי אין עדות באולטרסאונד להיפרדות שלייה אלא לשלייה נמוכה עם סינוססים מדממים 8 מ"מ מצוואר הרחם.

כלומר עם יש היפרדות שלייה זה לא מצב מסוכן שיכול להביא למצב של חוסר חמצן למח של העובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    28/10/2012

ליאת ,כדי שתהייה פגיעה בעובר צריכה להיות היפרדות של השליה מדופן הרחם בשיעור שלמעלה מחמישים אחוז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' אשכנזי

גלי
    28/10/2012

פרופ' אשכנזי שלום

אז גם עם יש היפרדות שלייה חלקית היפרדות שלייה חלקית זה פחות מ-50 % היפרדות מדופן הרחם שיכולה לפגוע בעובר? כלומר אני יכולה להיות רגועה שמגיע חמצן למח העובר והכל תקין? כלומר גם עם יש היפרדות חלקית אין לי מה לדאוג? אמורה ללדת עוד 11 יום בשבוע 38.

אציין כי תנועות עובר, מי שפיר , דופק ונשימות בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    29/10/2012

ליאת שלום
    את כל השאלות האלו את צריכה לשאול את הרופא המטפל שיש בידיו את כל הערכות והנתונים לגבי מצב השליה וכמובן נתונים לגבי מצב העובר כמו סקור ביופיסיקלי,תרשים דופק לב עוברי מול פעילות רחמית ותנועות עובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו