מספר שאלות לאחר כשלונות רצופים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות לאחר כשלונות רצופים
    shla
    30/10/2012

מתנצלת מראש על אורך השאלות...
    בת 39, ללא הריונות קודמים, פרופיל הורמונאלי תקין, AMH 10.2. אחרי 5 טיפולי IVF כושלים, עם תרומת זרע באיכות מצוינת (מהבנק הדני). 4 טיפולים ראשונים של פרוטוקול קצר (שילובים שונים של גונל ודקה פפטיל/ פרגובריס וצטרוטייט/ גונל, פרגובריס וסופרפקט) וטיפול אחרון בפרוטוקול ארוך (דקה ביום השלישי למחזור ולאחר 15 ימים 3 זריקות מנוגון ו-300 גונל מידי יום למשך שבועיים). לציין כי שלושת הטיפולים הראשוניים בוצעו ברצףף הפסקה של חודשיים ועוד שני טיפולים ברצף. בכל הטיפולים תגובה שחלתית נמוכה, למרות מינונים מאוד גבוהים, ושאיבות של 3 ביציות לכל היותר, הפריה של 2. טיפול אחרון (ארוך) הניב תוצאות טובות יותר, נשאבו 6 ביציות, הופרו 3 שהוחזרו באיכות טובה, אך לא הושג הריון. לאחר הטיפול האחרון סבלתי מכאבים איומים, לא יכולתי לנוע באופן חופשי, נשארתי בבית חמישה ימים. בערב של ההחזרה אף עלה לי החום ל-38.5, ירד למחרת. בשני הטיפולים האחרונים, בבוקר שלאחר ההזרעה הקאתי, דבר שאינו אופיני לי.
    שאלותיי - האם התופעות של ההקאה והכאבים המאוד חזקים בליווי חום מוכרים? האם יתכן שיש לזה קשר לכישלון הטיפול?
    מה יכולות להיות הסיבות לכישלונות הרצופים, במיוחד כאשר הוחזרו 3 עוברים טובים?
    אילו בדיקות נוספות עלי לבצע? האם כדאי לבקש צילום רחם? פיפל? האם יש פרוטוקולים אחרים שהייתם מציעים לי לנסות?
    לאחר מפח הנפש בטיפול האחרון החלטתי לעשות הפסקה. האם זו טעות, בהתחשב בכך שעברתי את גיל 39?
    תודה מראש על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר שאלות לאחר כשלונות רצופים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    31/10/2012

שלום,הנושא של כניסה להריון מטיפול הפרייה מותנה בגורמים רבים,בין היתר בגיל שהינו אחד הגורמים הדומיננטים ,ברזרבה השחלתית ,ברקע גנטי,ברחם וברירית הרחם ,ברקע הבריאותי -קרישיות הדם ,זיהומים,מצב מטבולי ,סכרת,תפקודים הורמונליים ועוד.על הרופא המטפל לברר במקרה הזה את כל הגורמים הידועים התורמים תרומה חיובית או שלילית לתהליך על מנת למקסם את סיכוייך.
    לאחר שקראתי את פרטי הטיפול שלך מתברר שהרופא שלך מטפל בך במיטב הפרוטוקולים המועדפים במצב זה,לכן מעבר למנוחה של החודש הקרוב תמשיכי את הטיפול.באשר לכאבים והחום ,יתכן ונגרמה המטומה (דימום רקמתי )בעקבות הדיקור ,דבר שיכל לגרום גם לכאבים ,וגם לעליה זמנית של החום.
    באשר לביצע פיפל לפני טיפול נוסף אני ממליץ מאוד ,נסיוני הוא מצויין בנושא,בין יתר הבירורים ,אני מדגיש בעיקר את הבירור לקרישיות יתר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו