מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריבת חצוצרה ועוד שאלות..ענבל31/10/2012
שלום רב,
בת 32, אם ל-1 ברוך השם.
מגיל 27 עברתי 8 הריונות, כאשר 3 כימיות, 1 הריון ולידה , 3 מחוץ לרחם (יודעים רק על אחד מהם שהיה מחצוצרה שמאלית בוודאות) שטופלו על ידי MTX והריון מוטל בספק אם מחוץ לרחם או כימית.. בכל מקרה בוצעה לי גם גרידה.
כיף - אמרנו ?..
כל ההריונות הושגו באמצעות איקקלומין (5 ימים X כדור מהיום החמישי למחזור) כמובן מחזור לא סדיר בעליל.
אחרי צילום רחם לא תקין ביצעתי בתחילת השבוע לפרוסקופיה אבחנתית ואופרטיבית,
אשר הציגה חצוצרה שמאלית בעייתית (הרופא אמר שהיה מפותל מאוד, הדבקויות ועוד) ולכן החליט לצרוב את הכניסה אליה מהצד של השחל
כמה שאלות בנושא:
1. מה ההבדל בין צריבת השחלה להסרתה? מה נכון יותר עבורי בריאותית לטווח
הארו
2. השחלה השמאלית תמשיך ככל הנראה לייצר ביציות תקינות - האם קיימת פרוצדורה שמאפשרת לי לשמר אותן ? מה קורה לביציות הללו כעת שאין להן כניסה לחצוצרה?
3. האם יכול להיות שימשיכו להיות לי הריונות מחוץ לרחם בצד שמאל (נגיד הפרייה מצד ימין, ואח"כ "שאיבה" של העובר על ידי החצוצרה השמאלית) שמעתי שזה קורה..
4. הבנתי שניתן לדאוג לכך שאבייץ כל חודש מצד ימין - על ידי המשך לקיחת איקקלומין , מעקב זקיקים ואז ננסה להכנס להריון על ידי קיום יחסי מין במועד הביוץ.
מה דעתך בנושא? הבנתי שלא כדאי לקחת לאורך כל כך הרבה זמן איקקלומין, מה גם שהוא משפיע על עובי רירית הרחם וסיכויי ההשתרשות של העובר. האם יש סיכון בריאותי בהמשך לקיחת איקקלומין? האם כדאי לנסות להכנס להריון בדרך אחרת (הזרעה / IVF / וכדומה)?
תודה רבה מראש על התשובות
וסליחה על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובות הרופאים . תודה!
ענבל31/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריבת חצוצרה ועוד שאלות.. - תגובה
פרופ` דוד בידר31/10/2012קודם כל הרית בעזרת גרימת ביוץ על ידי איקכלומין.
הפרוצדורה של לפרוסקופיה וסגירת החצוצרה בצד שנמצאת ליד החצוצרה לא מוכרת לי. אני מבין את מה שחשב הרופא שעל ידי כך ימנע כניסת הביצית לחצוצרה שמאל וכך ימנע הריון אך מצד שני אם נעשה הפריה חוץ גופית אז כן יכול להיות הריון מחוץ לרחם בחצוצרה שמאל. זה דבר אחד.
דבר שני הוא שאין איך לגרום לביוץ רק בצד ימין ועניין התאוריות האחרות שאת מעלה אז הן לא קיימות.
מה שאני חושב שהיות והרית בעזרת איקכלומין אז יש להמשיך בכך ואם לא ילך אז לעבור לטיפולם אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)