הזרעה והכתמות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הזרעה והכתמות
    שי
    01/11/2012

שלום לרופאים היקרים
    בת 28 ללא ילדים חוסר הפריון הוא על רקע לא מוסבר.
    אתמול בבוקר עברתי הזרעה שלישית היא יחסית לקחה יותר זמן מפעמים קודמות כי הפתח של צוואר ברחם היה מאוד צר לטענת הרופאים (מעולם לא ילדתי) ולכן היה קשה להכניס את את הצינורית אך בסוף הצליחו.
    אתמול בערב היה לי קצת דם שנוצר בעקבות כל ההתעסקות הארוכה שם...
    היום שמתי לב שיש לי הפרשות מוכתמות כאלה.
    האם זה אומר משהו על הצלחת ההזרעה?
    חשוב לציין שאני סובלת מההכתמות במשך שנה וחצי אבל הן מגיעות יותר מאוחר. בהזרעה הראשונה הן הגיעו חמישה ימים אחרי ההזרעה. בהוראת הרופא לקחתי קרינון וההכתמות נעלמו ובהזרעה השנייה לקחתי קרינון יומיים אחרי ההזרעה. זה אמנם לא עזר כי קיבלתי מחזור אבל לא היו לי הכתמות עד המחזור.
    על מה זה יכול להצביע? עשיתי צילום רחם והוא תקין.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזרעה והכתמות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת קטנה

שי
    01/11/2012

לא נראה לי שההכתמות קשורות לדם שראיתי אתמול בערב. אתמול המעט דם שראית היה בתוך הפרשה כזאתלבנה ושקופה ובתוכה קצת דם, גם בהזרעה הקודמת זה היה לי אבל ההפרשות\ההכתמות שראיתי היום הן כולן בצבע חום כזה, כמו ההכתמות שיש לי לפני שאני לוקחת קרינון.
    אבל שוב הפעם זה הגיע ממש מוקדם אפילו עוד לפני ההזרעה.
    סליחה על התיאור
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרעה והכתמות - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    01/11/2012

שלום,הכתמה דמית לאחר הזרעה אפשרי ,ואינו פוגע בסיכויי הטיפול,מתן פרוגסטרון במיקרים של הכתמה טרום ויסתית ,בהעדר סיבה אירת יכול להיגרם עקב חסך בפרוגסטרון ,לכן טיפול בתכשיר פרוגסטטיבי יעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שי
    01/11/2012

יכול להיות שיש לי חסר בפרוגרסטרון עוד לפני שביצעתי את ההזרעה? האם כדאי לי לעשות בדיקת דם על מנת לבדוק אם חוסר פרוגרסטרון זו הבעיה? על אף שאני יוכל לעשות רק ביום ראשון אחרי שכבר אקח קרינון.
    אנחנו עדיין צריכים 'לעבוד' בבית, יכול להיות ששימוש בקרינון יפגע במאמצי הזרע להכנס לרחם?
    אני אתחיל לקחת קרינון ממחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרעה והכתמות - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    01/11/2012

ההכתמות הן תוצאה של פציעת תעלת הצואר על ידי הצינורית ואין זה מקטין את סכויי ההצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אך זה לא נראה לי..

שי
    01/11/2012

מההזרעה כי זה דיי מתגבר..
    מקווה שאקלט החודש. במידה ולא מומלץ לעשות היסטרסקופיה אבחנתית?
    אולי בבדיקה הזו יוכלו לראות מה גורם להכתמות המציקת האלה????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה אך זה לא נראה לי.. - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    02/11/2012

שלום שי
    היסטרוסקופיה אבחנתית תמיד מומלצת על מנת לגלות כל הפרעה שיכולה להיות ממקור רחמי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו