מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי פיפל..לא מתייאשת..02/11/2012
אז כמו שחשבתי הטיפול האחרון נכשל גם בבדיקת הדם היה שלילי..וזה אומר שבדצמבר אני אמורה להתחיל מחזור חדש של טיפול..אני קבעתי טור לד''ר גיא בר בסורוקה כירק הוא מבצע פיפל, רציתי לדעת מה זה פיפל בכלל? פשוט הרבה רופאים כאן ממליצים על פיפל אז אמרתי ננסה כי אין לנו הרבה תקוות להיקלט מעוברים כאלה כי תמיד מחזירים לי עוברים חלשים שמחולקים ל 2-3 תאים וכמובן אין שום תוצאה איתם..ועוד שאלה פיפל הזה עולה כסף? עם כן הקופה משתתפת בהוצאות או שזה כמו פרטי כזה? בקיצור אשמח לשמוע הכול על פיפל עם אפשר...תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פיפל.. - תגובה
פרופ` דוד בידר03/11/2012פיפל הוא קטאר מפלסטיק דומה לקש שממנו שותים מכוס רק שבמקום שתשאםי עם הפה כדי לשתות יש בפיפל פלסטיק שכאשר את מושכת אותו הוא עושה את פעולת היניקה ומטרתו לדגום תאים מהרחם.
כשמכניסים אותו לרחם עושים פעולה הדומה לשאיבה למשל כמו שואב אבק המנקה חדר ועל ידי צורת יצירת וקום בצורה זו נשאבים תאי הרחם לקשית.
מטרת הפיפל שאת מעונינת לבצעו מתבצע לפני המחזור הטיפולי כאשר המחשבה מאחורי זה שבמחזור הטיפולי החדש, לאחר שקיבלת וסת שוב ,זה יעורר כל מיני חומרים ברחם שיעזרו בקליטה.
הקשית זולה ופעולת הפיפל פשוטה.
רק כמו שאת אומרת מה שחשוב זה העוברים.
אני לא חסיד של השיטה ולא מאמין שזה מה שעוזר להרות אך יש רופאים שהם חסידי השימוש בפיפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז עם הבנתי נכון...
לא מתייאשת..03/11/2012הפעולה עצמה אמורה להיות כואבת לא? עם זה דומה לפעולת השאיבה והריי השאיבה מתבצעת בהרדמה מלאה בגלל הכאבים אז מה גם פיפל? ואיך מבטאים נכון את המילה pipl או faifel? אז אתה אומר שאין הרבה הצלחה עם הפיפל הזה? אז למה הרופאים ממליצים בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
גלית03/11/2012היי,
השאיבה מתבצעת בהרדמה לא בגלל הכאבים אלא בעיקרון כדי למנוע תזוזה, זו פעולה עדינה מאוד וצריכה להתבצע בדיוק רב. היא בסך הכל כרוכה באי נעימות וכך גם הפיפל (מבטאים כמו פילפל : -)
אצלי אחרי 4 החזרות כושלות בוצע פיפל ונקלטתי, יכול להיות סתם צירוף מקרים או לא.
יש רופאים שמאמינים, יש רופאים שלא אבל בסופו של דבר ההחלטה היא שלנו, של המטופלות. אין לך מה להפסיד חוץ מבדיקה שסתם קצת מציקה וזהו, מקסימום אם אין הצלחה אז את יודעת שניסית גם את זה.
אגב, הקשית אמנם זולה אבל הבדיקה באופן פרטי יכולה לעלות אפילו 2000 ש"ח, כך שתבדקי עם הקופה כי אצלי לא השתתפו בזה. יש רופאים שעושים את זה ב-500 ש"ח, אני חושבת שזה תלוי ברופא, באזור המגורים ובעוד כל מיני דברים. בקיצור, אין לך מה להפסיד, זה לא כואב, זה לא מזיק, מקסימום זה לא יועיל.
אבל תקחי בחשבון שעובר בן 2 תאים אין לו סיכויים רבים והפיפל לא ישנה את זה.
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אז עם הבנתי נכון... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/11/2012שלום ,הפעולה כרוכה בהחדרת צינורית קטנה לרחם ,הפעולה בהחלט לא נעימה ,אולם לטעמי אינה מצריכה הרדמה כללית.
לשמחתי רוויתי נחת מהפעולה בקרב מטופלות שלי ,ואכן שיעור ההשתרשות השתפר ,במיוחד בקבוצת הננשים עם כשלון חוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור האם זה נכון?
לא מתייאשת..03/11/2012יש פה מישהי גלית שכתבתה שגם עם אני יעשה פיפל זה לא יעזור כול כך לעובר בן 2-3 תאים להישתרש זה נכון? אז אין טעם בכלל? כי בכול טיפול אין לנו מוקפאים ותמיד נשאבים לי מ 8 עד 16 בייציות ומופרים 1-2 רק ומוחזרים כשהם בני 48 שעות ובני 2-3 תאים..העם בהחלט זה לא ישפר סיכויים?אני כבר לא יודעת מה לעשות עוד כי כול חודשיים הכול חוזר מהתחלה שוב זריקות שוב עצבים ועייפות ושוב זריקת כסף לפח על כול הזריקות (כי לבסוף שלילי)..אני ביררתי לגבי ה פעולה שכתבת באוניברסיטת בר אילן אבל זה עולה המון כסף ואנחנו מטופלים בסורוקה אין לנו רכב ואין גם כסף לזה אני מטופלת בציבורי כי גם לפרטי אין לי כסף..אפילו את הזריקות אני משלמת בתשלומים כי אני לא יכולה להרשות לעצמי לזרוק 1000+ שח בבת אחת כי יש לי עוד ילדה בבית ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור האם זה נכון? - תגובה
פרופ` דוד בידר03/11/2012פעולת הפיפל פשוטה ולא כואבת ולא צריך הרדמה.
אני במטופלות שלי לא התרשמתי שזה עוזר.
הבדיקה בבר אילן מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)