לפרופ' אשכנזי - שאלת המשך

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לפרופ' אשכנזי - שאלת המשך
    אני
    05/11/2012

פרופ' אשכנזי שלום,

בהמשך לשאלה שלי שלמטה על סיכויי כניסה להריון ב-IVF ראשון עם שני מוקפאים ללא בעית פריון בגיל 33:

ענית לי למטה שסיכוי ההריון הם בין 16-20%, אך איני מבינה שכן ע"פ הידוע לי אחוזי ההצלחה בהזרעה או בנסיון להרות ספונטנית פר מחזור לזוג בריא עומדים על כ-20%.. למיטב הבנתי הסיכוי ב-IVF כשמדובר בזוג בריא אמור להיות גבוה יותר מאשר הסיכוי בנסיון ספונטני או הזרעה, על אחת כמה וכמה כשמחזירים יותר מעובר אחד.. אשמח מאוד אם תבהיר את הנקודה.. האם יתכן שהסיכוי בהזרעה זהה (ואף גבוה?) מזה של IVF? או שמא האחוז הנמוך יחסית הוא בשל כך שמדובר בעוברים קפואים ולא טריים?

תודה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופ' אשכנזי - שאלת המשך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרופ' אשכנזי - שאלת המשך - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    05/11/2012

שלום,הנתונים הסטטיסטים לגבי סיכויי ההתעברות פר מחזור
    שיעור ההתעברות במחזור ספונטני לזוג בשנה הראשונה לנסיונות הינו 6-8% לכל חודש נסיון.
    בטיפולים המשלבים השראת ביוץ עם הזרעות תוך רחמיות עם זרע שעבר תהליך השבחה 17-20% לכל מחזור טיפולי
    במחזור IVF טרי (החזרת שני עוברים טריים) כ-30-40%
    במחזור של עוברים מוקפאים 16-20% -תהליך ההקפאה ל-196 מעלות ,וההפשרה לאחר מכן הכרוכים ביציאת מיים מהתא בעת ההקפאה ווכניסה בחזרה בעת ההפשרה פוגעים בתאי העובר ומכאן בפוטנציאל ההשתרשות שלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו