מעבר ל-IVF - האם יש בזכותי לדרוש?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מעבר ל-IVF - האם יש בזכותי לדרוש?
    מיכאלה
    05/11/2012

בת 29 ללא ילדים. טיפולי פוריות מזה כשנה.
    לפני כשנה, לאחר שאובחנתי עם בעיית שחלות פוליציסטיות (היעדר וסת במשך חצי שנה כמעט), הוחל ב-2 טיפולי איקקלומין ויחסים טבעיים, לאחר מכן 3 טיפולי איקקלומין והזרעה, לאחר מכן 2 טיפולי גונאל F והזרעה.
    לדאבוני כל שבעת הטיפולים כשלו. אינני בהיריון.
    אני מציינת כי בכל הטיפולים נצפתה כמות גדולה של זקיקים קטנים ובין 1 ל-3 זקיקים מובילים (18 מ"מ ומעלה), ורמת ההורמונים ועובי הרירית היו בהתאמה (גדלו יפה בהתאמה). בחלק מהטיפולים (באיקקלומין) אף הגעתי לגירוי יתר שהצריך אשפוז לצורך מעקב.
    חלק מהטיפולים הסתיימו בציסטות גדולות, והיה נדרש להמתין שיעלמו כדי להתחיל טיפול חדש. מאחר והווסת "פוספסה" (בשל הציסטות), כל טיפול כזה אצלי התחיל בנטילת "פרוברה" להבאת הווסת ורק לאחריה הורמונים מסוג איקקלומין וגונאל להשריית הביוץ.

שאלתי היא האם מותר לי להניח כי מיציתי את שלב ההזרעות על כל סוגיהן ולעבור ל-IVF? רופא הנשים שלי מתעקש על 2-3 טיפולי הזרעות נוספים (שמיניסיוני ייארכו יותר מ-3 חודשים), ואני מרגישה שאני מבזבזת את זמני ואת כוחותיי הפיזיים והנפשיים.

האם יש לי את הזכות להתעקש ולדרוש את האישור למעבר ל-IVF?
    מהן האופציות שלי במידה והרופא לא מוכן לתת לי את האישור הזה?

תודה מראש,
    אלינור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספת לאמור:

מיכאלה
    05/11/2012

תוספת למקרה שיש צורך:

צילום רחם - תקין
    נתוני הזרע של בעלי - תקין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר ל-IVF - האם יש בזכותי לדרוש? - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    05/11/2012

אלינור שלום,7 מחזורי טיפול בד"כ מספיקים אולם הדרישה הבסיסית היא ששלושה מתוכם יהיו עם גונדוטרופינים(גונל F ),כך שהרופא שלך אמור לטפל בך טיפול אחרון עם גונל ולהתחיל במקביל את הליך האישור לטיפול IVF באמצעות הקופה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו