האם להתעקש לדעת את סוג דם תורם זרע

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם להתעקש לדעת את סוג דם תורם זרע
    דפנה
    06/11/2012

ערב טוב!
    איכילוב לא נותן לדעת במידע שמוסר, על תורמי זרע, את סוג הדם שלהם. לא מרגיש לי נוח. הבנתי שיתכן גם שיש התנגשויות?! בין האם לבין האב, באי קליטת היריון גם בשל אי התאמה של הדם. מיתוס?
    דם שלי A+
    הוצע לי בבי"ח אחר, סוג תורם O- וגם נראה לי סוג דם נדיר, מה קורה אם הילד צריך מנות דם בעתיד...?

האם יש חשש לא לדעת סוג דם של האב? ומה קורה ב-IVF, האם המעבדה שתוציא דו"ח, תוכל למסור לי סוג דם של התורם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם להתעקש לדעת את סוג דם תורם זרע - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    07/11/2012

אין חשיבות לסוג הדם של תורם הזרע בהצלחת טיפולי ההפריה. מאידך לא כדאי להשתמש בסוגי דם נדירים אבל o אינו נדיר. מה שנדיר הוא ה-Rh השלילי המופיע בכ-15 אחוזים מהאוכלוסיה. אם סוג הדם שלך הוא Rh חיובי מירב הסיכויים שהילד יהיה גם הוא חיובי אפילומ אם תורם הזרע שלילי
    עם כל שאמרתי , משונה שבבנק הזרע מתעקשים לתת לך סוג דם שאינך רוצה. חשוב יותר לדעת אם תורם הזרע עבר בדיקות גנטיות. בבנק הזרע ״סופרם״ עוברים התורמים בדיקות ליותר מ-40 תסמונות גנטיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו