שחלות פוליציסטיות והפסקת גלולות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות והפסקת גלולות
    ענת
    06/11/2012

שלום,
    אני בת 28 אובחנתי או נחשד שיש לי שחלות פוליציסטיות לפני כ8 שנים, התחלתי ליטול גלולות מרסילון לפני כ6 שנים ו לא נבדקתי בזמן הזה מבחינת הורמונים או אולטראסאונד. התסמינים היחידים שהיו לי לPCO הם אי סדירות מחזור ותמונת אולטראסאונד שאיששה כנראה את האבחנה.. מעוניינת להיכנס להיריון (ראשון).
    סיימתי חפיסת גלולות וקבעתי תור לאולטראסאונד בתאריך ׳המחושב׳ ליום הביוץ הבא, בהנחה שהמחזור הקרוב ללא גלולות ייארך בדיוק כמו זה שהיה בעזרת הגלולות (29 ימים - כולל קבלת יום הוסת, כך סופרים?).
    האם יש משמעות לאולטרסאונד בדיוק ביום הביוץ מבחינת PCO? משום שקרוב לוודאי שהמחזור הבא ללא גלולות לא יהיה מדויק.
    אלו בדיקות עליי לעשות והאם מומלץ להפסיק גלולות ללא ביקור אצל הרופא?
    ייתכן שיקח זמן עד שניתן יהיה לראות זקיקים מחדש לאחר הפסקת הגלולות?
    האם מומלץ שאבצע מעקב אצל מומחה פיריון או כל רופא נשים?
    שאלה אחרונה, ייתכן שהסיכוי לקליטת היריון גדול יותר מיד לאחר הפסקת גלולות?
    תודה רבה מראש על התייחסותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות והפסקת גלולות - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    07/11/2012

תסמונת השחלות הפוליציסטיות מסתמנת בהפרעות בביוץ או העדר ביוץ. היות והפסקת גלולות עתה, רצוי מאד לחכות במשך חודשיים בלי בדיקות מרובות כדי לראות את ״התאוששות״ הציר ההורמונלי מהשפעת הגלולות וגם לקבוע את נוסחת הוסת. אם המחזור יהיה באורך של כ-28 יום אז הביוץ הוא ביום ה-14. מאידך אם המחזורים יתארכו. יש לחשב את הביוצים בהתאם. אז המלצתי לחכות חודשיים ורק אם המחזורים יהיו ארוכים או לא יופיעו-רצוי לפנות למומחה פוריות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו