מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרופיל הורמונלי והריון-מודאגתיפית07/11/2012
שלום לד"ר הנכבדים,
אני בת 34 אמא לשניים (הקליטה להריונות הקודמים הייתה מהירה וטבעית) הריון אחרון לפני כחמש שנים. מנסים כשבעה חודשים להכנס להריון שלישי מזהה בוודאות ביוץ (בדיקות ביוץ+כאבים ברורים) מחזור סדיר של 28-30 יום, נוטה יותר ל-28 יום ושלב לוטאלי סדיר של 14 יום .
הרופא הפנה אותי לבדיקות הורמונליות(קופ"ח מכבי) להלן התוצאות :
TSH | mIu/l | (
0.35 *
Free Thyroxine (FT4) | pmol/l | (
14.2
Triiodothyronine Free FT3 | pmol/L | (
4.52
Prolactin | mIU/l | *
273
|
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
5.7
|
FSH | IU/l | *
6.9
|
Estradiol (E2) | pmol/l | *
338
|
Progesterone | nmol/L | *
0.8
|
Testosterone Total | nmol/l | (
1.5 )
Hydroxyprogesterone-17 0.9 nmol/l
DHEA-S 2.15 micmol/l
הבדיקה בוצעה בי"מ 3 ולפי הבנתי רמת ה E2 גבוהה מדי.האם התוצאות תקינות?מה יכולה להיות הסיבה ל E2 גבוה בתחילת המחזור? האם יש קשר בין רמת הE2 לעיכוב בקליטת הריון ואם כןהאם ניתן לטפל בE2 גבוה או שזה מצב נתון? האם לפי הנתונים יש לי סיכוי להריון נוסף בקרוב ללא טיפולים?
אודה על תשובתכם המהימנה,
יפית :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי והריון-מודאגת - תגובה
פרופ' שחר קול07/11/2012רמת E2 גבוהה ביום 3 למחזור יכולה לרמוז על רזרבה שחלתית נמוכה.
אין לכך טיפול. הערך משקף מציאות, לא יוצר אותה.
אם יש ביוץ - יש סיכוי להריון נוסף.
בכל מקרה, יש מקום לברור פוריות מסודר, כולל בדיקת זרע, ואם תקין - צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לאור התוצאות לפנות לרופא פריון?
יפית07/11/2012או שכדאי להמתין שנה כמו שכולם אומרים? האם רופא נשים רגיל יכול להפנות אותי לבדיקות פוריות נוספות? ומה יכולות להיות הסיבות לE2 גבוה חוץ מרזרבה שחלתית נמוכה?
האם זה שיש לי מחזור סדיר וביוץ לא אמורים להעלות את הסיכויים שלי להריון למרות רמת הE2?
סליחה מראש על כל השאלות ומודה לך מכל הלב על ההענות,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
יפית07/11/2012בצעתי הסטרוסקופיה אבחנתית לפני כחצי שנה והכל היה תקין, האם כדאי לבצע גם צילום רחם לאור האמור?
שוב תודה,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לאור התוצאות לפנות לרופא פריון? - תגובה
פרופ' שחר קול07/11/20127 חודשים זה זמן מספיק לנסיונות. יש מקום לפנות לברור.
מחזור סדיר וביוץ מעלים הסיכוי להריון, למרות E2 גבוה.
יתכן וערך E2 יהיה שונה בחודש הבא.
כדי לקבל מושג טוב יותר על הרזרבה השחלתית עדיף לבצע בדיקת דם ל - AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
יפית08/11/2012האם יכולה להיות סיבה נוספת לE2 גבוה פרט לרזרבה שחלתית נמוכה? האם זה שיש ביוץ ומחזור סדיר לא מראה שהרזרבה בעצם תקינה?
תודה רבה על המענה המהיר,
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)