מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה עוד הייתם מנסים?שמשית07/11/2012
לרופאים שלום,
בעבר היה אנדומטריוזיס שנותח לפרסקופי והיום שמחה שאין לו עדות. מנסה להרות כבר חמש שנים, צילום רחם-תקין, היסטרסקופיה אבחנתית- תקין, זרע- משובח, בירור קרישיות - תקין. במעקב זקיקים, ביוץ טבעי (ללא גירוי הורמונלי), שאיבה והפריה החזרה של עובר יפה 8 תאים. אחרי 3 הזרעות ו9 ICSI (לא ברור למה כי הזרע מצוין אבל מה אכפת לי שיהיה) - בכולם "עוברים יפים מאד!"(החזרה של שניים- שלושה עוברים) כהגדרת הרופאים. תמיכה בדר"כ אנדומנטרין או אוביטרל. גם פרוטוקולים שונים נוסו כולל פרוטוקול ארוך. התוצאה אותה תוצאה כמו במחזור טבעי- עוברים יפים מאד. לפעמים גם דיקור סיני ושתיה של צמחי מרפא. בין לבין כמובן הפסקות וניסיונות להרות באופן טבעי. מעולם לא היה ולו איחור בוסת שלא לדבר על הריון. מה עוד הייתם בודקים? מה עוד הייתם מנסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה עוד הייתם מנסים? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/11/2012שימשית,תנסי לבצע פיפל (גירוי רירית הרחם להפרשת גורמי גדילה לשיפור ההשתרשות)לפני המחזור הטיפולי הבא שלך,בנוסף לאור העובדה שהעוברים איכותיים כל כך הייתי מנסה לגדל אותם לבלסטוציסטים,ולבצע שתי החזרות,יש מקום לשקול ביצוע AHH לעזור לעבור לנבוט מהמעטפת שלו,יש מבינינו כאלו שחושבים שביצוע ZIFT במצבים אלו יכל לעזור,בנוסףיש מקום לשלוח את הזרע לבדיקת הלוספרם לשלול שברים רבים ב-DNA של הזרע המוחדר לביצית וכתוצאה מכך נוצרים עוברים עם ליקויים המונעים השתרשות.
לסיכום אל תתיאשי יש עדיין אופציות טיפוליות שאפשר להשתמש בכדי להצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור אשכנזי הוא נשמה טהורה!!
שיר08/11/2012מזל שהוא קיים בעולם!! תמיד מרגיע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית, המון תודה! ועוד מס' שאלות...
שמשית08/11/2012פרופ' אשכנזי תודה על התשובה המפורטת והמעודדת, ציפיתי לתשובה של "תמשיכי לנסות, בסוף זה יקרה" ובמקום זה הרגשתי את "החיבוק הוירטואלי".
מס' שאלות נוספות:
1. פיפל זה משהו שיכול להיות שעשו לי בזמן ההיסרסקופיה? למיטב הבנתי, בזמן ההיסטרסקופיה עשו לי מעין "ערוגות" ברירית הרחם בתקווה להגדיל סיכויי השרשה עתידיים, מיד אחרי זה עשינו פרוטוקול ארוך ומשם ההמשך ידוע (2 עוברים יפים, בטא קטנה מ3).
2. מה זה AHH?
3. לגבי הזרע, שברים רבים בDNA זה משהו שמעבדת IVF רגילה אמורה לזהות לפני ICSI? או שיש צורך בבדיקת מעבדה מיוחדת?
שוב תודה, אני בטוחה שנצליח! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית, תודה! ועוד מס' שאלות
שמשית08/11/2012פרופ' אשכנזי תודה על התשובה המפורטת והמעודדת, ציפיתי לתשובה של "תמשיכי לנסות, בסוף זה יקרה" ובמקום זה הרגשתי את "החיבוק הוירטואלי".
מס' שאלות נוספות:
1. פיפל זה משהו שיכול להיות שעשו לי בזמן ההיסרסקופיה? למיטב הבנתי, בזמן ההיסטרסקופיה עשו לי מעין "ערוגות" ברירית הרחם בתקווה להגדיל סיכויי השרשה עתידיים, מיד אחרי זה עשינו פרוטוקול ארוך ומשם ההמשך ידוע (2 עוברים יפים, בטא קטנה מ3).
2. מה זה AHH?
3. לגבי הזרע, שברים רבים בDNA זה משהו שמעבדת IVF רגילה אמורה לזהות לפני ICSI? או שיש צורך בבדיקת מעבדה מיוחדת?
שוב תודה, אני בטוחה שנצליח! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראשית, המון תודה! ועוד מס' שאלות... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/11/2012שימשיתשלום
1.קרוב לודאי שלפי התאור שלך ביצעו לך פיפל,אולם ניתן לחזור על הפרוצדורה פעמים נוספות ,אין צורך בהיסטרוסקופיה,הפעולה יכולה להעשות עם הצינורית המתאימה ללא כל הרדמה
2.AHH זוהי פעולה מעבדתית הנעשית עם המיקומניפולטור ובא עושים חריץ במעטפת העובר המסייעת לתהליך הנביטה וההשתרשות.
3.בכדי לבדוק שיעור השברים ב-DNA של הזרע יש לבצע בדיקת זרע להלוספרבמעבדת זרע(מעבדת בנק הזרע "סופרם")* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מקום לבירור אימונולוגי?
שמשית13/11/2012פרופ' אשכנזי שוב תודה על המענה. התמהמתי עם התגובה כי היה נדמה לי שהתחיל משהו וכבר רציתי לבשר...התבדתי :(
בכל אופן, האם לדעתך יש מקום גם לבירור אימונולוגי או שברור כזה מומלץ רק במקרים של הפלות חוזרות? הרופאים שטיפלו בי עד היום דיי עיקמו פרצוף כששמעו על האופציה הזו כך שאני מתרשמת שלא מאד מתלהבים מהרעיון. תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש מקום לבירור אימונולוגי? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/11/2012שימשית שלום ,גם כשיש בעיה אמיונולוגית הקשורה להפלות חןזרות הנושא הוא קונטורסלי ונתון למחלוקת ,במקרה זה לא הייתי ממליץ בשלב זה להתאמת עם הבעיה האימיונולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)