בעיית פוריות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בעיית פוריות
    שירן
    11/11/2012

שלום רב

שמי שירן אני בת 27.5 .נשואה מזה 3 שנים.
    נטלתי גלולות למניעת היריון במשך חמש שנים ואני לא נוטלת גלולות כבר יותר משנתיים. רק בשנה האחרונה התחלנו לנסות להיכנס להיריון.
    מזה שלוש שנים אני סובלת מבעיית דימומים שמגיעים בזמן הביוץ ונמשכים עד המחזור הבא אחריו כך כל חודש בחודשו.
    עשיתי בדיקות פרופיל הורמונלי ונמצאה חריגה בבדיקת ה- FSH של 11.6.
    בנוסף נשלחתי לבדיקת AMH והתוצאה הייתה 0.56 מה שלא סביר לגילי.
    התייעצתי עם כמה רופאים והרופא האחרון הלחיץ וטען שאין זמן והציע להתחיל מייד בטיפולי הפריה חוץ גופית.
    נא עזרתך האם כדאי לפנות ישירות לטיפולים אלו או שיש אלטרנטיבות אחרות או בדיקות נוספות שכדאי לבצע לפני כן.
    בנוסף נא עצתך מה המשמעות של AMH 0.56 ? כיוון שתוצאה זו מלחיצה אותי נורא

בתודה מראש,
    שירן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית פוריות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית פוריות - תגובה

פרופ` דוד בידר
    11/11/2012

קודם כל אין מה להלחץ כי נראה לי שמטפלים בבדיקות המעבדה שלך ולא מנסים להגיע לאבחנה מה קורה איתך.
    בדיקת ה AMH היא בכלל מיותרת ומה שצריך היה לעשות זה לראות מה קורה עם התהליך הביוצי שלך לאורך החודש וחשוב לדעת מה היחס בין FSH ל E2.
    את צריכה לשבת עם רופא העוסק בתהליכי פיריון ולנסות להבין את הבעיה ולי נראה שראו בדיקת FSH ומיד החלו בבדיקות ויעוץ מהיר מידי לטעמי.
    לא הבנתי מדוע יש לך את הדימומים שאת מספרת והאם הביוץ שלך תקין והאם בדיקות הדם נלקחו בזמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוריות

שירן
    11/11/2012

שלום רב

קודם כל תודה על עזרתך ותשובתך המהירה.
    לצערי עד כה לא מצאתי רופא שיודע להסביר לי ממה נגרמים הדימומים הללו.
    הייתי שבוע שעבר אצל ד"ר איסקוב והוא היחיד שטוען שהסיבה לכך היא אי ספיקה בשחלות שנובע מבעיות פוריות.
    לא ככ הבנתי מה זה אומר אבל כאשר הוא ראה את 2 התוצאות הן של ה- AMH ואין של ה- FSH שביצעתי ביום ה-3 של המחזור הוא טוען כי יש סיבה לדאגה ושעדיף לא לחכות עוד.
    הבעיה שלי היא שהדימומים לא עוזרים לי לקיים יחסי מין תקינים וכן אין לי אפשרות לבדוק כמה זמן אני באמת מנסה להיכנס להיריון.
    אני ממש נואשת כי שאר הרופאים שהייתי אצלהם לא ראו איזו שהיא בעיה והתופעה של הדימומים לא נפתרת.
    אודה לעצתך מה אתה ממליץ לי לעשות.
    איך בודקים את הקשר בין E2 ל-FSH?

הרבה תודה,

שירן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו