מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית פוריותשירן11/11/2012
שלום רב
שמי שירן אני בת 27.5 .נשואה מזה 3 שנים.
נטלתי גלולות למניעת היריון במשך חמש שנים ואני לא נוטלת גלולות כבר יותר משנתיים. רק בשנה האחרונה התחלנו לנסות להיכנס להיריון.
מזה שלוש שנים אני סובלת מבעיית דימומים שמגיעים בזמן הביוץ ונמשכים עד המחזור הבא אחריו כך כל חודש בחודשו.
עשיתי בדיקות פרופיל הורמונלי ונמצאה חריגה בבדיקת ה- FSH של 11.6.
בנוסף נשלחתי לבדיקת AMH והתוצאה הייתה 0.56 מה שלא סביר לגילי.
התייעצתי עם כמה רופאים והרופא האחרון הלחיץ וטען שאין זמן והציע להתחיל מייד בטיפולי הפריה חוץ גופית.
נא עזרתך האם כדאי לפנות ישירות לטיפולים אלו או שיש אלטרנטיבות אחרות או בדיקות נוספות שכדאי לבצע לפני כן.
בנוסף נא עצתך מה המשמעות של AMH 0.56 ? כיוון שתוצאה זו מלחיצה אותי נורא
בתודה מראש,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר11/11/2012קודם כל אין מה להלחץ כי נראה לי שמטפלים בבדיקות המעבדה שלך ולא מנסים להגיע לאבחנה מה קורה איתך.
בדיקת ה AMH היא בכלל מיותרת ומה שצריך היה לעשות זה לראות מה קורה עם התהליך הביוצי שלך לאורך החודש וחשוב לדעת מה היחס בין FSH ל E2.
את צריכה לשבת עם רופא העוסק בתהליכי פיריון ולנסות להבין את הבעיה ולי נראה שראו בדיקת FSH ומיד החלו בבדיקות ויעוץ מהיר מידי לטעמי.
לא הבנתי מדוע יש לך את הדימומים שאת מספרת והאם הביוץ שלך תקין והאם בדיקות הדם נלקחו בזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות
שירן11/11/2012שלום רב
קודם כל תודה על עזרתך ותשובתך המהירה.
לצערי עד כה לא מצאתי רופא שיודע להסביר לי ממה נגרמים הדימומים הללו.
הייתי שבוע שעבר אצל ד"ר איסקוב והוא היחיד שטוען שהסיבה לכך היא אי ספיקה בשחלות שנובע מבעיות פוריות.
לא ככ הבנתי מה זה אומר אבל כאשר הוא ראה את 2 התוצאות הן של ה- AMH ואין של ה- FSH שביצעתי ביום ה-3 של המחזור הוא טוען כי יש סיבה לדאגה ושעדיף לא לחכות עוד.
הבעיה שלי היא שהדימומים לא עוזרים לי לקיים יחסי מין תקינים וכן אין לי אפשרות לבדוק כמה זמן אני באמת מנסה להיכנס להיריון.
אני ממש נואשת כי שאר הרופאים שהייתי אצלהם לא ראו איזו שהיא בעיה והתופעה של הדימומים לא נפתרת.
אודה לעצתך מה אתה ממליץ לי לעשות.
איך בודקים את הקשר בין E2 ל-FSH?
הרבה תודה,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)