הריון?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הריון?
    מיכל
    12/11/2012

שלום לרופאים. בת 38
    ביצעתי הזרעה מספר שש בתאריך 23.10 , לאחר גונאל אף ואוביטרל כמובן.
    לאחר תשעה ימים בלבד החלו דימומים שלא היו בהזרעות קודמות, ממש מעטים ורק בניגוב, לא דם זורם. ביום ה-14 להזרעה קיבלתי ווסת רגילה לחלוטין, דימום מוגבר וכמובן שלא עשיתי בדיקת בטא.
    מכיוון שאני לפני IVF הרופא הודיע לי ביום השני לווסת שהוועדה אישרה את ההפרייה ושנתחיל כבר בחודש זה. הגעתי אליו ביום השני לווסת, בתאריך 7.11
    ביצע אולטרסאונד ונראו שתי ציסטות בשחלה ימין, הוא החליט לתת לי גלולות לשבועיים, ואז להתחיל הורמונים לקראת שאיבה.
    אני כבר שישה ימים עם גלולות, הווסת פסקה אך עדיין נותר דימום קטן, דליל, אם אני מחשבת את כל הימים של הדימום, שהתחיל כבר מהיום התשיעי להזרעה זה כבר היום ה-11 שבו יש דימומים, אמנם הווסת הייתה שלושה ימים של דימום מאסיבי אך אף פעם לא היו לי המשכי דימום לאחריה. חשבתי שייתכן שזה בגלל הגלולות ואני לא יודעת מה גרם לי לעשות בדיקת בטא היום, התוצאה היא 3806 !!
    כעת ראיתי את התוצאות באתר של הקופה ואני לא משיגה את הרופא. האם ייתכן שיש הריון וקיבלתי ווסת "כרגיל"? האם נגרם נזק כלשהו בשל לקיחת הגלולות?
    בחישוב שאני עושה עברו היום בדיוק 21 ימים מאז ההזרעה, כלומר חמישה שבועות מאז הווסת שלפני ההזרעה. האם זו רמת בטא שמתאימה לשבוע חמש? אשמח למעדה, תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון? - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    12/11/2012

מסתבר שהדימום לא היה וסת אלא הריון. חבל שלא בצעת בדיקת הריון 12 יום לאחר ההחזרה. בכל מקרה הערכים של הבטה מתאימים לשבוע 5-6. יש לקוות שההריון ימשיך תקין. בעיד שבוע כדאי חבצע א. ס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מיכל
    12/11/2012

תודה על תשובתך פרופ' משיח. אכן חבל שלא ביצעתי בטא. אגב, זו לא הייתה החזרה, אלא הזרעה (אחרונה לפני מעבר להפריות) לכן גם לא קיבלתי תמיכה. האם יש איזשהו סיכוי שייתפתח הריון למרות הדימום? המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אני

נטע
    13/11/2012

גם אני אשמח לקבל תשובה, תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    13/11/2012

כן בהחלט. אני מציע גם להתייעץ עם המכון הטרטולוגי שבירושלים כדי לקבל מושג אם טיפול בגלולות יש בו נזק אפשרי, אבל זאת רק אחרי שתבצעי א.ס ויראה עובר ודופק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו