מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון?מיכל12/11/2012
שלום לרופאים. בת 38
ביצעתי הזרעה מספר שש בתאריך 23.10 , לאחר גונאל אף ואוביטרל כמובן.
לאחר תשעה ימים בלבד החלו דימומים שלא היו בהזרעות קודמות, ממש מעטים ורק בניגוב, לא דם זורם. ביום ה-14 להזרעה קיבלתי ווסת רגילה לחלוטין, דימום מוגבר וכמובן שלא עשיתי בדיקת בטא.
מכיוון שאני לפני IVF הרופא הודיע לי ביום השני לווסת שהוועדה אישרה את ההפרייה ושנתחיל כבר בחודש זה. הגעתי אליו ביום השני לווסת, בתאריך 7.11
ביצע אולטרסאונד ונראו שתי ציסטות בשחלה ימין, הוא החליט לתת לי גלולות לשבועיים, ואז להתחיל הורמונים לקראת שאיבה.
אני כבר שישה ימים עם גלולות, הווסת פסקה אך עדיין נותר דימום קטן, דליל, אם אני מחשבת את כל הימים של הדימום, שהתחיל כבר מהיום התשיעי להזרעה זה כבר היום ה-11 שבו יש דימומים, אמנם הווסת הייתה שלושה ימים של דימום מאסיבי אך אף פעם לא היו לי המשכי דימום לאחריה. חשבתי שייתכן שזה בגלל הגלולות ואני לא יודעת מה גרם לי לעשות בדיקת בטא היום, התוצאה היא 3806 !!
כעת ראיתי את התוצאות באתר של הקופה ואני לא משיגה את הרופא. האם ייתכן שיש הריון וקיבלתי ווסת "כרגיל"? האם נגרם נזק כלשהו בשל לקיחת הגלולות?
בחישוב שאני עושה עברו היום בדיוק 21 ימים מאז ההזרעה, כלומר חמישה שבועות מאז הווסת שלפני ההזרעה. האם זו רמת בטא שמתאימה לשבוע חמש? אשמח למעדה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/11/2012מסתבר שהדימום לא היה וסת אלא הריון. חבל שלא בצעת בדיקת הריון 12 יום לאחר ההחזרה. בכל מקרה הערכים של הבטה מתאימים לשבוע 5-6. יש לקוות שההריון ימשיך תקין. בעיד שבוע כדאי חבצע א. ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל12/11/2012תודה על תשובתך פרופ' משיח. אכן חבל שלא ביצעתי בטא. אגב, זו לא הייתה החזרה, אלא הזרעה (אחרונה לפני מעבר להפריות) לכן גם לא קיבלתי תמיכה. האם יש איזשהו סיכוי שייתפתח הריון למרות הדימום? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני
נטע13/11/2012גם אני אשמח לקבל תשובה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/11/2012כן בהחלט. אני מציע גם להתייעץ עם המכון הטרטולוגי שבירושלים כדי לקבל מושג אם טיפול בגלולות יש בו נזק אפשרי, אבל זאת רק אחרי שתבצעי א.ס ויראה עובר ודופק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)