שאלה לרופאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאים
    מורן
    18/11/2012

שלום רב,
    אני אחרי IVF שהסתיים בהפלה טבעית ללא התערבות.
    עשיתי לפני חודש אולטרסאונד שהראה כי כבר אין שק הריון.
    הדימו המשיך ועדיין נמשך (דימום קל)אפילו שהבטא כבר שלילית.
    שבוע שעבר עשיתי אולטרסאונד נוסף שבו הרופאה ראתה משהו שיכול להיחשד כפוליפ ונקבעה לי בדיקה נוספת השבוע שבו מזריקים חומר חיטוא לרחם ואפשר לראות טוב יותר.
    מה הסיכוי שזה לא באמת פוליפ אלא משהו אחר? ואם כן אז האם זה מסוכן? הבנתי שצריך לנתח אם כן. אני נורא לחוצה.
    תודה, מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאים - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    18/11/2012

למורן
    לפי הספור היתה הפלה והרחם לא עבר ריקון. ה"פוליפ" שניראה עלול להיות שארית הריון (שארית שליה). רצוי מאד לבצע היסטרוסקופיה (היסתכלות לתוך הרחם) בהקדם ולהחליט מה הממצא ומה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לרופאים - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/11/2012

מורן שלום
    גן אם מדובר בפוליפ הי שניתן בקלות להסירו.
    במידה ותבוצע היסטרוסקופיה ,ניתן באותו מעמד להוציא את הפוליפ שמתגלה בהיסטרוסקופיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

מורן
    18/11/2012

נשלחתי לבדיקת בירור בנושא השבוע.
    לא רשום לי על גבי ההפניה איזו בדיקה זו. הרופאה רק אמרה שזו בדיקת אולטרסאונד שמחדירים באמצעות קטטר חומר חיטוי. האם זו בדיקת היסטרוסקופיה? והאם היא כואבת?
    המון תודה על ההתייחסות ,
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    18/11/2012

מורן,במקרה זה אפשריות שתי בדיקות
    1.היסטרוסקופיה
    2.סונוהיסטרוגרפיה-הדגמת פתולוגיות בחלל הרחם ע״י הזרקת סלין לתוך הרחם ,תוך ביצוע סקירת אולטרסאונד לזיהוי פתולוגיה תוך רחמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו