התייעצות בבקשה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התייעצות בבקשה
    ליכוש
    19/11/2012

אני בת 30. הריון ראשון ספונטני שלא התפתח והפלה בציטוטק. לאחר כחודשיים היסטרוסקופיה ניתוחית כיוון שלא כל תוכן ההריון יצא.
    לאחר מכן הריון ולידה ספונטניים תודה לאל.

בשנה האחרונה אני מנסה להכנס להריון וטרם הצלחתי, למרות שמכוונת לביוץ ונעזרת במקלונים לזיהוי ביוץ.
    פניתי לרופא מומחה אשר הפנה אותי לצילום רחם.
    בצילום הרחם נמצא ממצא המתאים להידבקויות. כרגע אני מופנת להיסטרוסקופיה אבחנתית.
    שאלותי:
    ממה יכולות להגרם ההדבקויות?
    האם בגלל ההדבקויות אנני מצליחה להכנס להריון?

מה לדעתך השלב הבא שעל הרופא לעשות עימי? כאשר ששאלתי את הרופא הוא השיב כי בשלב הבא ננסה להיכנס להריון וציין כי הוא לא בעד איקוקלומין.

מהן האופציות הנוספות ומה לדעתך השלב הבא המומלץ?

סליחה על אורך ההודעה
    ותודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות בבקשה - תגובה

פרופ' שלמה משיח
    19/11/2012

ההידבקויות עלולות להיות בעקבות ההפלה, אולם היות והרית וילדת טבעי, יש אפשרות שהן דוקא אחרי הלידה. מה שמומלץ כרגע הוא לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית-להפרדת ההידבקויות. גם אני נגד איקאכלומין=אצלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בבקשה פרופ'

ליכוש
    19/11/2012

מה הטיפול המומלץ על ידך במקרה שלי?

נאמר לי כי בהיסטרוסקופיה אבחנתית יתכן וההדבקויות יוסרו. יש אפשרות כזו או שברוב המקרים נדרשת התערבות ניתוחית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' אפשר תשובה...

ליכוש
    20/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' אפשר תשובה... - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    20/11/2012

שלום,לעיתים כשהידבקויות הן וילוניות ניתן להסירן ע״י ההיסטרוסקופ כבר בעת ביצוע ההיסטרוסקופיה האבחנתית,אולם לעיתים נדרשת היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת ההידבקויות.
    לאחר ההיסטרוסקופיה הטיפול הרצוי במקרה זה הוא באמצעות גונדוטרופינים המשפיעים לטובה על רירית הרחם בניגוד לאיקכלומין שיש לו השפעה מדכאת על רירית הרחם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו