פרופיל הורמונלי ושחלות פוליציסטיות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרופיל הורמונלי ושחלות פוליציסטיות
    יובל שמש
    19/11/2012

שלום,

לאחרונה אובחנתי ע"י בדיקת אולטראסאונד כבעלת שחלות פוליציסטיות. בעקבות כך הרופא נתן לי בדיקות דם לפרופיל הורמונלי (יום 3-5 למחזור), אלו הן התוצאות שקיבלתי:
    אסטרדיול 162.2 pmol/L
    פרוגסטרון 0.74 nmol/L
    FSH 7.2 mIU/mL
    LH 8.35 mIU/mL
    טוסטסטרון 2 nmol/L
    טוסטסטרון חופשי 4.51 pmol/L

כל התוצאות לפי הטווחים של קופת החולים נראים נורמלים, אך לדברי רופא הנשים שלי זוהי תמונה המאשרת כי אני פוליציסטית. מאחר ולא נעים לי כרגע לפנות לחוות דעת שניה בקופת החולים אשמח לחוות דעת כזו, האם באמת נראה שאני פוליציסטית?
    הרופא המליץ על המשך בדיקות: צילום רחם לי ובדיקת זרע לבעלי.

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופיל הורמונלי ושחלות פוליציסטיות - תגובה

פרופ` דוד בידר
    20/11/2012

זה לא מראה על פוליציסטיות.
    אם יש לך וסת סדיר זה עוד יותר שולל פוליציסטיות
    זרע של בעל זוהי בדיקה חשובה כי אחרת איך נדע מה קורה עם הזרע אך למה צילום רחם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי המחזור

יובל שמש
    20/11/2012

אכן כן, הפסקתי גלולות לפני כחמישה חודשים, מאז מחזור סדיר כל 32-4 ימים. (פעמיים קיבלתי כל 33 יום, פעם אחת 32 ופעם אחת 34) ואני בעלת עודף משקל.
    נראה כי הרופא איתן בדעתו כי אני פוליציסטית, חשבתי שאולי כדאי שנבדוק אם אני מבייצת, (כי אני יודעת שזה אחד מן התסמינים שיכולים להופיע בתסמונת) אך הוא שלל את העיניין ואמר לי כי אני יכולה לעשות זאת עם ערכות ביוץ ביתיות...
    לעומת זאת את צילום הרחם הוא נימק כי חשוב לבצע מאחר ואולי יש איזו הדבקות וסטטיסטית לאחר הצילום כ 40% נכנסות להריון (טיעון שלו).
    אני מרגישה ממש מפוחדת, הבנתי כי זו בדיקה ממש לא נעימה והסדר באבחון נראה לי קצת לא הגיוני..
    לפי הבנתי לסנדרום צריך להתקיים 2 מתוך שלוש התסמינים:
    חוסר ביוץ, פרופיל הורמונלי שאינו תקין, ומורפולוגיה. אז במורפולגיה אכן נראו אצלו שחלות פוליציסטיות אבל מעבר לכך לא...

אודה מאוד על תשובתך
    פולי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי ושחלות פוליציסטיות - תגובה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
    20/11/2012

שלום פולי,הפרופיל ההורמונלי שלך תקין לחלוטין וחסר מאפיינים פתוגנומונים של שחלות פוליציסטיות ,יתכן שאבחנתו של הרופא שלך מבוססת על סמך המראה האולטרסוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה זה אומר??

יובל שמש
    20/11/2012

האם תמונת אולטראסאונד בלבד יכולה לתת אבחון של שחלות פוליציסטיות? האם די בכך?
    האם זה מצדיק צילום רחם? בדיקת זרע? האם לא כדאי לבדוק קודם אולי שאני מבייצת?
    אני יכולה לומר בוודאות כי הרופא אמר לי כי תמונת הפרופיל ההורמונלי חיזקה את טענתו.
    הוא טען כי הורמון ה- LH גבוה ואמור להיות נמוך מה- FSH
    אני חשה כי בדיקה שגרתית חודשיים לאחר הפסקת גלולות שגרמה למצוא את הממצא הנ"ל באולטראסאונד הכניסה אותי לחור שחור של לחץ והמון המון בלבול...
    מה עלי לעשות???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה זה אומר?? - תגובה

פרופ` דוד בידר
    20/11/2012

כפי שכתבתי- אם הוסת סדיר אז את לא פוליציסטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לכם

יובל שמש
    20/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו