מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- וסת אחרי גלולותמיכל24/11/2012
שלום לרופאים,
בת 38 אחרי ארבע הזרעות עם גונאל שלא הצליחו אנחנו לפני טיפולי הפרייה.
קיבלתי גלולות מיום הווסת למשך 14 ימים, היום האחרון לנטילת הגלולות היה 21.11
ועדיין לא קיבלתי ווסת.
ביום שני, ה-26.11 אני אמורה להיות בקשר עם הרופא ולהתחיל זריקות לפני שאיבה, כאשר לפי החישוב שהוא עשה ב-26 בחודש אני אמורה להיות ביום השני לווסת.
הייתכן שעדיין לא קיבלתי למרות שסיימתי עם הגלולות כבר ביום רביעי? האם ווסת אחרי שבועיים גלולות אמורה להיות דלילה יותר או רגילה? כי הרי הרירית לא הספיקה להתעבות מספיק כדי להתקלף בווסת רגילה מכיוון שעברו רק שבועיים. מה עושים במצב בו למרות הפסקת הגלולות לא מקבלים ווסת? אציין כי זו פעם ראשנה שאני נוטלת אי פעם גלולות.
תודה רבה, טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת אחרי גלולות - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2012הוסת מגיע הין 3 ל 7 ימים אחרי הכדור האחרון.
יש לחכות לדימום ואחר כך להתחיל זריקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיכל27/11/2012שלום לרופאים, בינתיים אני נמצאת ביום ה-6 לאחר הפסקת הגלולות והחל דימום/הכתמות כמו תחילת ווסת. לבקשת הרופא ביצעתי הבוקר אולטרסאונד- יש מספר זקיקים קטנים בשתי השחלות, רירית 2.7 ללא נוזל בדוגלס
ובדיקות דם, אסטרדיול 471 ופרוגסטרון 2.01
כמובן ששוחחתי איתו ואמר שרמת ההורמונים גבוהה מאוד ולא ברור מדוע??
האם הגלולות שקיבלתי למשך שבועיים עיוותו את התמונה? האם ייתכן ומכיוון שזהו רק היום הראשון של הכתמות והווסת תתחיל למעשה רק היום/מחר ההורמונים צפויים עדיין לרדת? או שמא זו רמה שמעידה שכבר החלה עלייה מחודשת שלהם לקראת ביוץ?
המצב מאוד מבלבל, אשמח לנסיון להבהרות, הרופא אמר לחזור על הבדיקות בעוד יומיים כדי לראות מה המגמה
המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר27/11/2012ההורמון ירד .
תחזרי על הבדיקה בעוד מיומיים וזה ירד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012שלום,לטעמי הכל תקין ואת יכולה להתחיל טיפול,רמת האסטרוגן הגבוההינה שריד להשפעת הגלולה ,הפרמטרים הסונוגרפים,כולל רירית רחם דקה מעידים שאת נמצאת בנקודת זינוק מתאימה להתחלת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון נתונים
מיכל29/11/2012תודה על המענה, הרופא חשש להתחיל בטיפול בשל רמת האסטרדיול והבוקר חזרתי על הבדיקות, אכן האסטרדיול עלה ל-680 והפרוגסטרון נותר ללא שינוי. האם ייתכן שאני לקראת ביוץ למרות שהייתי עם גלולות, וכעת אני שמונה ימים אחרי הפסקת נטילתן?
הרופא החליט להמתין לאחרי הביוץ ולהתחיל פרוטוקול ארוך, מה דעתכם? אשמח לקצת הרגעה, המון תודה, טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון נתונים - תגובה
פרופ` דוד בידר29/11/2012לפי התוצאות הגשות הרופא שלך צודק.
לפעמים אחרי הפסקת גלולות מתרחש ביוץ טוב חותר עקב עליה חדה של הורמוני הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכל29/11/2012תודה רבה פרופ' ביידר, אני מכעריכה את תשובתך ואכן נרגעתי שהרופא שלי צודק, אבל טוב לשמוע חוות דעת נוספת מרופא בכיר כמוך, יישר כוח, טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)